PSD susține declanșarea procedurilor pentru modificarea tratatelor europene cu scopul de a face Uniunea Europeană mai echitabilă, astfel încât nimeni să nu fie lăsat în urmă, potrivit unui comunicat de presă al partidului. Aceasta, deși România și alte 12 țări au semnat un document prin care se opun unui astfel de demers.

“Parlamentul European a decis săptămâna trecută convocarea unei Convenții pentru modificarea tratatelor europene, ca urmare a solicitării venite din partea cetățenilor în cadrul Conferinței privind Viitorul Europei. Sprijinim schimbarea modului în care funcționează Uniunea Europeană atât timp cât scopul este clar: ne dorim să clădim o Europă mai echitabilă și mai socială, mai apropiată de cetățeni, mai puțin birocratizată, care nu lasă niciun cetățean și nicio țară în urmă.

Așa cum este subliniat și în rezoluția legislativului european, ne dorim instrumente și mecanisme prin care Uniunea Europeană va putea cu adevărat să îi sprijine și să îi protejeze pe europeni în mod constant, dar și să acționeze eficient în contextul unor crize economice, pandemii sau conflicte”, a spus președintele-coordonator național PES activists România, eurodeputatul PSD Victor Negrescu.

Declarația a fost făcută la un eveniment organizat de PES activists România și Partidul Social Democrat, de Ziua Europei.

Articolul precedentAdrian Năstase îi face pe parlamentari papagali și populiști
Articolul următorSorin Grindeanu îl trage de moț pe ministrul Novak