Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă prezentat de Guvern nu corespunde cerinţelor europene, fiind “supradimensionat” din punct de vedere financiar, susține europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

“Această formă a Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu corespunde cerinţelor europene şi această formă aprobată de către Executivul României nu va fi în niciun caz forma finală a planului. (…) Nu vorbim neapărat de o respingere, vorbim de necesitatea de a schimba acest plan, pentru că se merge în faţa Executivului european cu un plan supradimensionat din punct de vedere financiar. Practic, planul acesta, aşa cum a fost el prezentat, este cu aproximativ 12 miliarde de euro mai mare faţă de suma care ar trebui să fie prevăzută în respectivul plan. Guvernanţii ne-au spus că şi alte state europene s-au dus cu planuri mai mari, dar s-au dus cu planuri mai mari pentru că au promis că vor cofinanţa planul respectiv din resurse bugetare proprii sau alte resurse bugetare care vin din surse externe. În contextul acesta, Guvernul ne minte. Se duce acolo cu o serie de alocări care, de fapt, nu vor fi realizate. Se duce cu obiective şi ţinte care nu pot fi implementate”, a susţinut Negrescu, într-o conferinţă de presă, la sediul central al PSD.

Europarlamentarul susține că planul propus de guvern e un “evantai de idei”, nu un program sustenabil cu indicatori validați.