Fostul primar al Sectorului 1 și consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi a României (CCR) a murit. Acesta a fost diagnosticat cu COVID în urmă cu o lună, iar de atunci a rămas internat în Spitalul Victor Babes.
Vasile Gherasim a stat o lună de zile internat la Spitalul Victor Babes din București, iar o mare parte din acest timp a fost tratat în secția ATI (Anestezie Terapie Intensivă).
Surse medicale spun că acesta a primit plasmă, de două ori, însă boala a fost foarte virulentă în cazul fostului primar.
În urma sa, Vasile Gherasim lasă un fiu, Alexandru, în vârstă de 28 de ani.
Cei care l-au cunoscut vorbesc la superlativ despre Vasile Gherasim.
Marinela Adam, consilier local al Primăriei Sector 1, un apropiat al fostului edil, a transmis un mesaj emoționant:
„Vestea că domnul Vasile Gherasim a părăsit această lume ne-a adus multă durere în suflete. Am parcurs drumul vieții alături de acest om deosebit încă din 2000, an în care i-am devenit consilier pe probleme sociale, el fiind ales primar al Sectorului 1.
Domnul Vasile Gherasim mi-a fost mentor și mi-a arătat constant, prin faptele sale, că administrația publică este despre oameni și pentru oameni. A fost omul care a rămas alături de oameni, chiar și după ce mandatul său a încetat.
Nu au existat momente în care să fi întrerupt legătura cu dânsul, deoarece el a fost, de două decenii, primul om la care am apelat pentru un sfat, pentru consiliere. Am traversat un coșmar în această ultimă lună, în care domnul Gherasim a luptat pentru viață de pe patul de spital, și am sperat că acest virus nu-l va frânge. Și totuși, acest munte de om, aparent de neclintit, s-a stins.
Am fost printre ultimii oameni cu care a vorbit, iar cuvintele sale îmi vor răsuna mereu în gând.
Eu și familia mea rămânem în urma sa cu inimile îndurerate și cu toate rugăciunile îndreptate către unicul său fiu, Alexandru Gherasim. Și către Dumnezeu, să-l primească în Împărăția Cerurilor!
Dumnezeu să îl odihnească!”, a transmis Marinela Adam, fost și actual consilier al Primăriei Sector 1.
Fostul primar al Sectorului 1, Dan Tudorache, a transmis și el un mesaj:
“După o luptă grea cu covid-19, un bun prieten, mentor al meu și fost primar al Sectorului 1, a plecat dintre noi. Drum lin către lumină, Vasile Gherasim. Dumnezeu să te odihnească în pace!”
Înmormântarea va avea loc la Timișoara.

Articolul precedentTandem cu Sorin Grindeanu. Președintele PSD nu vrea sa fie și premier după victorie
Articolul următorClotilde Armand îi ia tomograful lui Adrian Streinu-Cercel