Pentru declarațiile pacifiste, Vasile Dîncu, ministrul apărării, este pus pe făraș de către propriul partid.  Afirmația sa de săptămâna trecută de la un post de televiziune a stârnit numeroase reacții la nivel înalt. Chiar și Vlodimir Zelenski a luat poziție.

Dîncu a spus că singura variantă pentru pace ar fi o negociere a Occidentului: NATO, SUA și Rusia, negocieri care ar însemna pierderea de teritorii de către statul ucrainean.

Zelenski l-a acuzat că e supus manipulărilor rusești. În urmă cu două luni, președintele Ucrainei i-a conferit o decorație ministrului apărării din România.

“Când ești ministru al apărării într-o țară cu cea mai lungă frontieră cu o țară aflată într-un conflict armat, părerea mea este că nu mai ai crezuri. Ai o politică a statului român și te exprimi în cunoștință de cauză pe politica pe care o are statul român. Repet. Președintele, având atribuții, este comandantul suprem al armatei, nu? Așa scrie la Constituție. Deci, e îndreptățit să aibă această ieșire, nu am nimic împotrivă”, a spus miercuri Marcel Ciolacu, pentru Evz.
Klaus Iohannis l-a îndemnat pe Dîncu să citească rapoartele de presă.

Premierul Nicolae Ciucă îl așteaptă la raport.

Articolul precedentPENSIILE vor fi majorate cu cel puțin 10%, de la 1 ianuarie 2023! Anunțul lui Marcel Ciolacu
Articolul următorPSD cumpără sediul Romaero din Băneasa cu trei milioane euro