Valeriu Steriu propune să facem sparanghel românesc si să-l vindem la export. Pandemia de COVID-19, seceta și incompetența demnitarilor din Ministerul Agriculturii vor avea efecte grave. Pierderile estimate depășesc 50% anul acesta, ceea ce se va vedea în prețuri. Agenda ministrului agriculturii și a secretarilor de stat arată că nu prea s-a muncit, spune Valeriu Steriu, deputat PSD – membru în Comisia de Agricultură și fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii. 

Valeriu Steriu consideră că Guvernul Orban se mișcă destul de slab, având în vedere provocările la nivelul economiei mondiale. Steriu punctează în special problema agriculturii, unde există o lipsă totală de interes din partea responsabililor ministerului de resort – Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Este greu de vorbit despre agricultura României, când ea își duce acum propria criză din cauza secetei.

În opinia lui Steriu, doctor în economie agricolă, toate semnalele care vin în clipa de față ne arată cât de grav este la nivel mondial și cât de superficial privește guvernul României. Este nevoie și de negocieri mai ample la Bruxelles. De pildă, sume mici cu dedicație pentru state mari. Din păcate, România nu mai apucă nimic din banii pentru criza actuală. Valeriu Steriu, membru în Comisia de Agricultură, pentru Libertatea: Mai mult decât atât, mai spune Steriu, trebuie profitat rapid de flexibilitatea privind deficitul bugetar al Uniunii Europene în această perioadă și pornite proiecte mari. În opinia sa, se pierd multe oportunități. De altfel, deputatul PSD a postat pe pagina sa de Facebook agendele ministrului agriculturii, Adrian Oros, și a secretarilor de stat, pe care i-a acuzat de lipsă de interes și de greșeli ce vor fi suportate de agricultori. Iar toate aceste greșeli se vor reflecta și în prețurile alimentelor de bază, zice Valeriu Steriu pentru Libertatea. 

Articolul precedentGabriela Firea apară ortodoxia
Articolul următorAlertă cu bombă la Viena! Președintele Austriei a fost evacuat