Candidatul la şefia CJ Caraş-Severin, Romeo Dunca, a publicat o scrisoare deschisă în care îi cere ministrului mediului Costel Alexe să nu confunde interesele statului cu cele ale unui grup organizat mafiot care profită din tăierea pădurilor.

„Cred că sunteti într-o mare eroare dacă consideraţi că ce se întâmplă azi e ok şi legal. Sau legal şi ok . Timp de decenii sub presiunea politică legile silvice s-au abrogat şi mai ales s-au interpretat în aşa fel încât codrul în permanenţă să iasa în pagubă. Iar statul român deasemenea. Nu confundaţi interesul acestui stat cu interesele unui grup organizat mafiot reprezentat de anumiţi membri Romsilva împreună cu parte din profitorii angajaţi aici. Trebuie să ştiţi ,sau dacă ştiţi să ţineţi cont, că Romsilva plăteşte 120 ron / m.c. unui agent comercial pt a doborî un copac şi 30ron/ m să îl transporte în bază. Deci rămâne cu doar 200 ron din preţul mediu de 350 lei pe m.c. după valorificare. De aici mai departe ,în multe cazuri agentul economic în asociere directă cu angajatul statului devin tovarăşi la jaful ce urmează. Adică se marchează ,sau nici măcar, mai mult se taie mai mult şi se transportă mai mult. Iar pe această întreagă linie plăţile merg din mâna in mână la negru oprindu-se până la protectorul politic şi la partidul lui. Adică pe înţelesul tuturor ,negociem cu Romsilva o partidă de 1.000 m3, marcăm 1.500 şi tăiem 2000. După care căutăm justificări pentru lipsa din pădure. O dăm pe accidentale care dacă luaţi la studiu veţi vedea că niciodată în istorie nu au fost atât de mari. Dar de cele mai multe ori nu justificăm nimic pentru că oricum toate instrumentele de control sunt în aceaşi mână. Politica de multe ori”, susţine Romeo Dunca în scrisoarea sa deschisă către ministrul mediului. 

Liberalul din Caraş-Severin aminteşte de neregulile care au loc de multe ori chiar cu acordul instituţiilor statului. „Procentul de acoperire cu păduri al ţării poate că nu figurează diminuat cu realitatea din simplul motiv că a scoate suprafeţe din fondul forestier e aproape imposibil. Dar aici nu e vorba de suprafeţe din acte ci de sute sau mii de parcele mai mari de 1 ha rase complet fără a fi evidenţiate în actele silvice. Apoi sute de drumuri forestiere noi care au apărut în ultimii ani şi în urma cărora nu numai că sau colmatat lacurile din preajmă, dar aproape că a dispărut fauna din zecile de râuri de munte. Pentru că mai nou cea mai bună cale de exploatare traversează sau merge de-a lungul râurilor”, mai punctează Romeo Dunca. 

Omul de afaceri intrat în PNL pentru ca candida la şefia CJ Caraş-Severin mai susţine că Alexe este unul dintre cei mai slabi miniştri şi că vulnerabilizează Guvernul Orban. 

De altfel, Costel Alexe a fost criticat de mai multe ori de-a lungul timpului, acesta fiind unul dintre politcienii consideraţi pe „blat cu PSD”, din moment ce a evitat confruntările cu social-democraţii. Mai mult, tot Alexe a fost cel care a tras sforile în PNL pentru a-l atrage şi susţine pe fostul PSD-ist Mihai Chirică la Primăria Iaşiului. Calcul a fost făcut doar pentru avantajul lui Alexe, care ţinteşte funcţia de preşedinte al C.J. Iaşi la următoarele locale. 

Articolul precedentPSD depune plângere la CNCD împotriva lui Klaus Iohannis pentru instigare la ură
Articolul următorPolitici de salvare a țării în viziunea a doi politicieni: Pavel Popescu și Daniel Zamfir