Fostul președinte al Tribunalului Argeș, Mariana Vârgă, care s-a opus public condamnărilor orchestrate de Binom, va conduce de ieri Comisia națională a juriștilor APP.

“Doamna judecător Mariana Vârgă devine, începând de astăzi, membru al Alianței Pentru Patrie. În calitatea de vicepreședinte al APP, doamna judecător va coordona Departamentul juridic, de disciplină și imunități al Alianței Pentru Patrie.

Doamna Mariana Vârgă a fost președintele Tribunalului Argeș, fost membru marcant în conducerea Asociației Magistraților din România și, în această calitate, participant important la dezbaterile Comisiei de la Veneția în România care au vizat reforma justiției. Nu în ultimul rând, doamna judecător a fost desemnată candidat pentru Consiliul Superior al Magistraturii în 2018.

Doamna judecător Vârgă este un magistrat renumit care s-a opus, în mod public, prin nenumărate declarații de presă, intervenții și interpelări adresate CSM, Ministerului Justiției ș.a., protocoalelor secrete, abuzurilor din justiție, implicării serviciilor în actul de justiție (în special cooptării de persoane care au depus mărturii false), interpretărilor eronate ale legilor și subminării deciziilor Curții Constituționale în aplicarea legislației drepturilor omului și libertăților cetățenești.

Mariana Vârgă este un simbol atât pentru specialiștii lumii juridice cât și pentru cetățeanul de rând care a privit, în ultimii ani, cu maximă speranță și încredere în astfel de oameni, în momentele în care sistemul devenea tot mai putred și mai abuziv.

Doamna judecător Vârgă va conduce și Comisia națională a juriștilor APP care pregătește un pachet de legi și câteva sute de amendamente privind modificări ale unor legi care sunt interpretate discreționar, discriminatoriu și neconstituțional.

Cooptarea doamnei judecător în Alianța Pentru Patrie reprezintă o speranță pentru toți patrioții din sistemul judiciar și pentru sutele de mii de români și familiile acestora care au fost victimele unor vânători, hărțuiri și abuzuri unice în democrațiile lumii”, a transmis Alianța Pentru Patrie.

Fosta președintă a Tribunalului Arges, Mariana Vârgă, susținea în iarnă că proiectul de desființare a Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ), propus de ministrul Justiției Cătălin Predoiu și avizat pozitiv de CSM, reprezintă un precedent periculos pentru statul de drept din România. Fostul magistrat argeșean afirmă într-un punct de vedere trimis către „Lumea Justiției”, că ministrul Cătălin Predoiu „acționează ca un virus” pentru distrugerea SIIJ, conform Jurnalului de Argeș

Articolul precedentAdrian Chesnoiu: Slavă Domnului! România e departe de o criză alimentară
Articolul următorNarcis Copcă a realizat al zecelea transplant de plămâni. Apelul său către guvernanți