În multe gospodării rurale, acolo unde poliţia nu e prea eficientă, se pregătesc petreceri de Paşti. Organele Ministerului de Interne sunt depăşite de situaţie. Rael Arafat a atras atenţia că urmează o perioadă de dublare a numărului persoanelor infectate cu SARS CoV-2. 

Europarlamentarul PSD, Tudor Ciuhodaru, medic de profesie, susține că măsurile luate prin Ordonanțele Militare nu sunt eficiente, pentru că mereu se tot oferă posibilitatea încălcării prevederilor de securitate medicală, aducând în derizoriu seriozitatea distanțării sociale.

Tudor Ciuhodaru crede că măsurile de carantină la care ar trebui să fie supuși toți cei care revin în țară în aceste zile, pentru a petrece Sărbătorile Pascale în România, nu sunt aplicate așa cum trebuie, iar pericolul este uriaș:

Este o realitate crudă. Una spun guvernanții și alta fac. Probabil că trebuie să-i ajungem din urmă pe cei din Anglia, Spania și Italia la numărul de îmbolnăviri și decese. Mai stăm așa, în autoizolare și arest la domiciliu, încă vreo două luni, dacă tot s-a dat ordin că fiecare asimptomatic este liber să infecteze pe propria răspundere, unde și pe cine vrea. Acasă ce vor mânca? Uuups! Vor merge la supermarket să cumpere. Vedeți să nu vă întâlniți cu careva! Din punctul meu de vedere, este o bătaie de joc la adresa majorității românilor care iau de bună acțiunea unor iresponsabili”, a spus doctorul Ciuhodaru, la Realitatea Plus, joi.

”Vedeți cum Ordonanțele Militare sunt apă de ploaie, care, din considerente meschine, sunt încălcate chiar de cei care le lansează. Este o ofensă și o sfidare la adresa celor corecți și la adresa celor care au aplicat toate măsurile de protecție a celor din jur, la adresa medicilor care se sacrifică. De fapt, ne-au păcălit. Că să nu venim în țară, că vom sta în carantină două săptămâni departe de casă, dar cei care s-au încăpățânat, totuși, să vină vor fi lăsați acum acasă, prin ordin de la Sănătate. Trebuie să fii prost să crezi și să asculți de autorități. Nu sunt în stare să organizeze măcar câteva centre de carantină, ce să mai vorbim despre echipamente, ventilatoare și testare, a mai spus medicul.

”De altfel, de când s-a dat liber la cursele charter spre Germania, Italia și, în curând, spre alte țări, a căzut în derizoriu seriozitatea distanțării sociale. Obișnuința dublei măsuri naște monștri”, a mai adăugat medicul Tudor Ciuhodaru.

Articolul precedent300.000 de angajaţi ai firmelor româneşti şomează
Articolul următorRaed Arafat: Distanţarea socială va fi de durată