Astăzi la rubrica „Tu decizi! Dosar de candidat” discutăm despre Claudiu Palaz, fostul prefect bănuit că ar fi furat curent, ar fi cerut șpagă zeci de mii de euro și și-ar fi ascuns proprietățile din declarația de avere. În 9 iunie, speră să ajungă în Parlamentul European. Dacă merită sau nu votul tău, tu decizi după ce urmărești analiza care urmează. 

Claudiu Palaz candidează din partea PMP pentru o funcție de deputat în Parlamentul European. În 2016 a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. A fost acuzat de procurori că nu a aplicat o decizie a Curții. A fost cercetat și de DNA, fiind acuzat că a cerut șpagă 50.000 de euro prin interpuși ca să restituie o proprietate din funcția de prefect pe care o deținea la acea vreme. S-a încurcat în declarații în fața procurorilor și a negat toate acuzațiile, asta deși fuseseră deja confirmate de ceilalți martori și inculpați din dosar.

În 2019, a fost acuzat că ar fi branșat ilegal la rețeaua electrică mai multe baruri deținute de soția sa. S-au făcut atunci percheziții, iar inspectorii au constatat că branșamentul s-a făcut fără aprobare. Presa scrie că este un apropiat al fostului președinte Traian Băsescu, calitate de care s-ar fi folosit de-a lungul timpului ca să obțină influență.

Tot presa susține că în 2023 ar fi moștenit 13 hectare de plajă pe litoral, la marginea unei pădure, pe care a omis să le treacă în declarația de avere. De altfel, potrivit documentului, Claudiu Palaz susține că trăiește doar din puțin peste o mie de lei pe lună, nu are nici terenuri nici alte proprietăți, are în schimb acțiuni de doar 200 de lei la o firmă deținută de soție și datorii de 65.000 de euro. 

CE AVERE ARE CLAUDIU PALAZ
-indemnizație de 1.095 de lei lunar
-acțiuni în valoare de 200 de lei la firma soției
-datorii de 65.000 de euro
-două mașini
SURSA: declarație de avere

Articolul precedentSorin Roșca Stănescu și dramaturgul Eugen Șerbănescu zguduie Statul Paralel cu noul roman incendiar „Toate amantele președintelui”
Articolul următorGabriela Firea l-a egalat pe Nicușor Dan în cursa pentru Primăria Generală. Sondajul bombă care le dă dureri de cap reziștilor