Din cauza temperaturilor ridicate din această perioadă, ministrul Agriculturii lansează un avertisment pentru fermieri. Cele mai afectate specii vor fi pomii fructiferi timpurii, cum ar fi caisul, cireșul sau piersicul care dau roade la începutul verii. 

Șocurile termice din această perioadă vor afecta culturi întregi pentru că diferențele de temperaturi sunt de peste 20 de grade.

Culturile sunt nevoite să se adapteze de la -10 grade Celsius, cât ar fi trebuit să fie normal de Bobotează, la aproape 15 grade. Din acest motiv, cele mai multe culturi vor fi afectate de boli. Plantele sunt ajutate să înflorească mult mai repede datorită vremii calde, însă la fel se adaptează și paraziții acestora.

Ministrul Agriculturii spune că fermierii trebuie să ia măsuri pentru că temperaturile din perioada următoare vor rămâne crescute. 

Articolul precedentMiron Mitrea, despre întâlnirea crucială de la Davos: Niște oameni extrem de bogați încearcă să ne stabilească nouă modul în care ar trebui să existăm
Articolul următorCarburanți tot mai scumpi! Anunțul lui Adrian Câciu despre reintroducerea schemei compensării preţului la combustibili