Cătălin Tolontan are o reacție virulentă la adresa magistraților de la Judecătoria sectorului 2 care l-au obligat să publice în ziarul Libertatea și punctul de vedere al Primăriei Sectorului 2 din Capitală.

El a afirmat că nici în România din vremea comunismului n-ar fi fost posibil ca un ziar să fie „pedepsit”. Cu alte cuvinte, justiția e bună doar când decide în favoarea sa, comentează unul dintre cititorii unui ziar bucureștean.

Coordonatorul editorial al ziarului Libertatea n-a uitat decizia judecătorească din urmă cu o săptămână, când un magistrat i-a pus în așteptare operațiunea de compromitere a primarului Daniel Băluță.

Jurnalistul afirmă că magistratul n-ar știi carte! „Judecătoarea care a pedepsit Libertatea la cererea primarului Băluță a motivat cu legislația audiovizuală, care nu se aplică presei scrise”, titrează Tolontan în ziarul deținut trustului elvețian Ringier AG, pe care îl implică din nou în războiul parcă personal pe care îl poartă împotriva edilului de la sectorul 4, scrie știripesurse.. „Judecătoarea (…) consideră că poziția autorităților trebuie publicată indiferent ce conține aceasta. Nici Legea Presei din Republica Socialistă România nu impunea așa ceva”, mai scrie Tolontan pentru a se victimiza, lucru pe care, cel puțin pe Facebook, l-a și reușit. Cei mai mulți dintre cei care îl urmăresc au susținut în cor că judecătoarea fie „este pe mână cu PSD”, fie „coruptă”, fie că n-ar avea destulă școală. A încercat totuși, timid, să reacționeze, susținând că nu trebuie „certată” toată breasla magistraților, însă răul a fost făcut. Publicându-i numele în contextul amintit, angajatul Ringier AG n-a făcut altceva decât s-o urecheze pe judecătoare și să arunce cu noroi în reputația acesteia, doar pentru simplul fapt că aceasta a „îndrăznit” să decidă altfel decât în favoarea așa-zișilor investigatori de la Libertatea.

 

 

Articolul precedentIntersecții social democrate pentru alungarea lui Clotilde Armand
Articolul următorCiolacu, la Congresul UDMR: PSD a rezistat cu plăcuța suedeză, va rezista și cu cele bilingve