Organizația județeană a Tinerilor Social-Democrați din Suceava a solicitat Guvernului României să analizeze și să decidă în regim de urgență acordarea unui sprijin pentru pensionarii și tinerii din întreaga țară în vederea procurării a cel puțin 30 de măști lunar, de persoană. Liderul TSD Suceava, George Șoldan, consideră că acesta ar fi primul gest al guvernanților prin care s-ar arăta apropiați de nevoile imediate ale celor vulnerabili. 

„După aproximativ două luni în care românii au ascultat toate bâlbele guvernamentale, după două luni în care în România fost declarată stare de urgență, după ce am respectat conștiincioși regulile impuse pentru a scăpa de acest virus nenorocit, de vineri, 15 mai, am intrat în starea de alertă și încercăm să fim la fel de responsabili în privința prevenirii îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2”, a declarat George Șoldan. 

El a spus că și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, ar trebui să facă un demers în acest sens, având în vedere cât au suferit sucevenii, indiferent de vârstă, de pe urma felului în a fost gestionată criza epidemiologică din Suceava. „Ar fi primul demers concret de pe urma căruia ar beneficia cetățenii întregului județ. Ar fi ceva practic, util și de ajutor pentru cei care au avut de suferit de pe urma deciziilor eronate luate de domnia sa. Dar probabil un asemenea gest nu are un impact electoral corespunzător, din acest motiv nu credem că președintele Consiliului Județean Suceava se va arăta deschis acestei propuneri”, a spus Șoldan. El a mai declarat că o astfel de măsură ar fi absolut necesară în condițiile în care prețul mediu pentru o mască în farmacie este de cinci lei, conform publicaţiei Monitorul de Suceava. 

Articolul precedentPSD: Romanii sunt responsabili!
Articolul următorPSD susţine că doar 12 din 600.000 de firme au beneficiat de IMM Invest