Pentru că taberele locale se băteau între ele, conducerea centrală a PSD a impus-o de la centru pe senatoarea Doina Fedorovici, mare susţinătoare în trecut a lui Liviu Dragnea, drept candidat pentru preşedinţia Consilului Judeţean. 

Ea se va lupta cu candidatul liberal Costel Șoptică, președintele organizației județene a PNL

Decizia ca senatorul Federovici să candideze la CJ a fost mai mult impusă de la București pentru a nu scinda organizația județeană Botoșani, una dintre cele mai puternice din țară a partidului. Alegerea unuia dintre cei doi pretendenți, Dorin Birta sau Lucian Trufin, ar fi rupt partidul în două. Dacă se opta pentru Trufin, acesta nu ar fi avut susținerea Dorohohoiului, zonă din care PSD Botoșani își trage cele mai multe voturi. La fel, dacă ar fi mers pe mâna lui Dorin Birta, zona Săveniului nu ar fi tras, astfel că ar fi fost compromisă înfruntarea cu Costel Șoptică. Un ultim sondaj de opinie comandat de la nivel central a introdus-o și pe Doina Federovici în măsurători, iar rezultatul i-a determinat pe șefii partidului să o impună pe aceasta drept candidat, notează Monitorul de Botoşani. 

Aceeaşi sursă media anunţă desemnarea lui Cosmin Andrei, de către conducerea PSD locală, dar acesta “nu are nicio şansă în lupta cu actualul primar Cătălin Flutur.” 

Filiala judeţeană a PSD Botoşani este una dintre cele mai puternice din ţară. 

Articolul precedentNicuşor Dan recunoaşte că şansele lui se diminuează din cauza neînţelegerilor PNL-USR-PLUS
Articolul următorGabriela Firea, prima reacție după anunțarea alianței Ponta-Negoiță! „Mint.”