Social democrații anunță că au adunat voturile parlamentarilor PSD-AUR și ale minorităților naționale, altele decât UDMR, pentru votarea Moțiunii de cenzură.

Într-un dialog cu Bogdan Chireac, prim vicepreședintele Sorin Grindeanu l-a ironizat pe Florin Cîțu și i-a făcut recomandări lui Ludovic Orban.

“Poate că ar fi cazul ca domnul Orban să-l trimită de veghe în lanul de lavandă pe acest premier care, doar dacă luăm ultimele declarații, pare total rupt de realitate”, a spus Grindeanu.

Președintele PNL a anunțat că parlamentarii vor fi în sală dar nu vor vota la Moțiune.

„Nu cred că vor vota. Vor folosi vechea tactică a PNL, «prezent, nu votez», să nu scape cineva vreo bilă”, a zis și Chirieac despre moțiunea de cenzură. „Ar fi păcat pentru România”, a conchis Grindeanu.

Votul Moțiunii de cenzură va avea loc marți. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, crede că niciodată nu a existat o șansă mai mare ca o Moțiune de cenzură să treacă la doar șase luni de la intrarea în pâine a guvernanților. El consideră că datorită lui Cîțu, fiecare copil care se naște pleacă în viață cu o datorie de 2.000 de euro, datorită împrumuturilor făcute de Cîțu