Coaliția și-a găsit numitorul comun și și-a însușit soluția PSD în Energie. Dar Virgil Popescu rămâne călcâiul lui Ahile pentru Guvernul Ciucă.
Nu și-a asumat nimic, nu a luat nicio decizie, a fost cel care a propus Comisiei Europene închiderea centralelor pe cărbune fără ca nimeni să i-o fi cerut, nu are niciun plan, nicio jumătate de pagină pe hârtie în legătură cu ce vrea să facă la Ministerul Energiei. Sunt critici lansate târziu, în noapte, de președintele PSD, Marcel Ciolacu, invitat în Emisiunea “Sub semnul întrebării”, moderată de Robert Turcescu.
Nemulțumirile liderului social democrat nu se opresc la inactivitatea și lipsa de decizie a ministrului Energiei.  Ci merg până la vârful statului, chiar dacă președintele Camerei Deputaților consideră că trebuia decretată starea de urgență în Energie, dar nu-l nominalizează pe Klaus Iohannis, în calitate de șef al CSAT, drept principal responsabil. Trebuia stare de urgență și anulate toate contractele, atenționează Ciolacu și arată că și energia pe anul viitor este deja exportată în proporție de 50%. Nu este vândută, este “amanetată”, susține președintele PSD, și explică vânzarea sub contract, dar fără încasarea banilor de către furnizori. Liderul social democrat acceptă că ministrul Virgil Popescu a compensat câștigurile de o suta de ori mai mari ale băieților deștepți din Energie, dar crede că fără sistemul de compensare inflația ar fi fost astăzi undeva la 26%.
Ceea ce este mai important este că președintele PSD a explicat detaliat de ce parteneriatul  PNL-PSD se impotmolește în dreptul lui Virgil Popescu. Ministrul Energiei s-a calificat la locul de muncă, a făcut greșeli mari încă din 2020 când a fost pus în funcție și PNL fuge de asumarea greșelilor făcute. Nu putem construi fără să ne asumăm greșelile, nu ni se poate cere solidaritate pe greșelile partenerilor de guvernare, cum au fost liberalizarea pieței energiei și împrumuturile externe contractate de precedentele guverne liberale.
Nu se poate construi dacă nu-ți asumi greșelile trecutului, este mesajul PSD pentru liberali, inclusiv pentru președintele lor informal, Klaus Iohannis.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMarcel Ciolacu: „Sunt ferm convins că pe 8 decembrie o să aderăm la Spațiul Schengen”
Articolul următorMarcel Ciolacu așteaptă pocăință din partea colegilor liberali