După ce Maia Sandu a dizolvat Parlamentul de la Chișinău urmează organizarea de noi alegeri parlamentare. Socialiștii din Republica Moldova pierd teren după ce curentul unionist a crescut. Institutul Republican Internațional a făcut public ultimul sondaj de opinie, la sfârșitul lunii aprilie, vizând opțiunea de vot a cetățenilor moldoveni (fără a fi măsurată opțiunea de vot a diasporei și a populației din stânga Nistrului). Conform acestui sondaj, în cazul alegerilor anticipate, cinci partide ar avea șanse să intre în Parlament, informează Deutsche Welle.

“Este vorba de PAS (33%), partidul lui maia Sandu, PSRM (19%), partidul socialist, „Partidul Nostru” (6%), al cărui lider este Renato Usatîi, Partidul „Șor” (5%), al cărui lider este Ilan Șor (condamnat în prima instanță și anunțat în căutare) și Platforma Demnitate și Adevăr (5%). Partidul Democrat gestionat până în iunie 2019 de oligarhul Plahotniuc și condus acum de premierul de atunci Pavel Filip, nu ar mai accede în Parlament.

Același sondaj mai arată că președintele Maia Sandu se bucură de cea mai mare încredere în rândul cetățenilor – 41%. Ea este urmată în top de socialistul Igor Dodon cu 19%, Andrei Năstase cu 12%, Renato Usatîi – 11%, Ilan Șor – 7% și Vladimir Voronin – 7%.

PSMR este condus de Igor Dodon.

Articolul precedentViorica Dăncilă: sunt destul de puternică să mă ridic
Articolul următorUn fost ministru PSD, primul român din conducerea Institutului European pentru Inovare şi Tehnologie (EIT)