A treia încercare a președintelui Bulgariei, Rumen Radev, de formare a guvernului a eșuat.

După ce socialiștii, a treia forță politică din țara de la sud de Dunăre, au refuzat și ei să formeze cabinetul, în luna iulie urmează să aibă loc noi alegeri.

În alegerile parlamentare din luna aprilie, socialiștii și-au pierdut aproape jumătate dintre mandate, datorită ascensiunii partidului antiestablishment, ITN, condus de cântărețul Slavi Trifonov și a altor două mici formațiuni.

“Cele trei noi partide din parlament au arătat imaturitate politică, nu și-au putut depăși ego-ul”, a declarat liderul socialiștilor bulgari, Kornelia Ninova, reporterilor după o întâlnire de partid.

“În această situație, în ciuda voinței noastre pentru o schimbare, un guvern condus de noi, chiar și unul temporar, este imposibil,” a conchis ea.

În vară vor avea loc noi alegeri, după ce președintele Rumen Radev va dizolva Parlamentul.

Cele trei partide antisistem, ITN, coaliţia Bulgaria Democrată (de orientare conservatoare, liberală şi ecologică) şi alianţa anticorupţie ‘Ridicaţi-vă! Fără mafie!’ au anunțat încă din campania electorală că nu se vor coaliza cu GERB, partidul de dreapta a lui Borisov.

Săptămâna trecută, cele trei partide noi apărute au refuzat să facă o alianță politică reprezentativă cu socialiștii.

Articolul precedentRealitatea de lângă tine – Costadina Matei nu are ce pune pe masă. Fără apă, televizor sau internet, una dintre fiicele sale visează să cânte la pian
Articolul următorViorica Dăncilă: sunt destul de puternică să mă ridic