La aproape șapte luni de la alegerile locale, Iașiul nu are viceprimar. Primarul Mihai Chirica, fost PSD, nu a reușit să treacă nici bugetul local. Consilierii locali ai PSD au făcut front comun cu USR-PLUS, respingându-l.

Presa locală susține că acesta a fost înmânat consilierilor doar în ziua votului.

Proiectul de buget al municipiului Iaşi a fost respins, joi seara, la capătul unei şedinte tensionate de consiliu, care a durat aproape opt ore. Au votat în favoarea proiectului cei 11 consilieri locali PNL şi doi de la PMP, pentru trecerea bugetului fiind necesare 14 voturi. Reprezentanţii PSD au părăsit sala în momentul votului, în timp ce consilierii USR PLUS s-au abţinut.

Liderul grupului de consilieri PSD, Bogdan Balanişcu, a reclamat faptul că proiectul de buget a fost transmis către consilieri chiar în ziua votului şi că lucrurile nu s-au făcut în mod transparent.

Dacă Mihai Chirica s-a abținut de la declarații, consilierul liberal Daniel Juravle le-a spus reprezentanţilor PSD şi USR-PLUS să le fie ruşine pentru votul din consiliu.

“Cei de la PSD şi USR PLUS au aruncat oraşul în haos. Ce o să le spună ieşenilor reprezentanţii celor două partide?”, a spus la finalul şedinţei consilierul liberal Daniel Juravle.

Senatorul USR PLUS de Iaşi, Marius Bodea, a scris pe Facebook, imediat după votul din Consiliul Local, că Mihai Chirica a picat examenul bugetului local.

Mihai Chirica a intrat în urmă cu patru ani în coliziune cu liderul de atunci al PSD, Liviu Dragnea.