Cetățenii din localitățile Ulmeni-Călărași au ajuns la disperare. Sunt intoxicați cu gunoi și pământul lor a ajuns o bombă biolgică, de când șmecherii din afacerile cu gunoaie varsă camioanele cu deșeuri chiar lângă casele lor.

Scrisoarea disperată prin care acești oameni cer ajutor, adresată presei, reflectă tulburătoarea realitate: mafia conduce!

“Mercurul din gunoaiele bucureștenilor ucide! Lovitură totală pentru cetățeni: morbiditatea crescută cu 45% la populația din jurul celei mai mari gropi de gunoi ilegale din Europa – groapa Oltența-Ulmeni, Călărași deținută de politicieni foarte cunoscuți din București și Voluntari și de un om de afaceri certat cu legea.
Se moare cu 45 % mai mult în acestă zonă din Lunca Dunării unde, începând cu luna septembrie 2019, au fost aduse deșeuri aparținând Primăriei Municipiului București în cantități imense, amestecate cu deșeuri medicale, nămoluri de la stațiile de epurare și deșeuri toxice din șlamuri petroliere, toate fiind îngropate direct în sol lângă satul Ulmeni, în apropiere de Dunăre.
Sub pretextul sortării deșeurilor lângă satul Ulmeni a fost amplasată cea mai periculoasă bombă ecologică din Europa cu o suprafață de peste 100 ha și cu o cantitate cumulată de peste 150.000 tone deșeuri menajere provenite de la Primăriei Municipiului București, amestecate cu deșeuri toxice care generează o poluare permanentă și distruge sănătatea locuitorilor care au avut neșansa de a trăi în zona vizată de politicienii foarte cunoscuți din București și Voluntari, asociați în acestă distrugere cu Nelu Iordache, un afacerist cu numeroase condamnări.
Populația din Ulmeni, Călărași este contaminată cu mercur
Studii recente de impact asupra sănătății populației care trăiește în zona limitrofă celei mai mari gropi de gunoi ilegale din Europa, a gropii de gunoi Oltenița-Călărași, care a poluat masiv și a distrus sănătatea populației în ultimul an, depuse la Garda Națională de Mediu și la Direcția de Sănătate Publică, la Ministerul Sănătății au rezultate dramatice pentru cetățenii din Oltenița și Ulmeni din județul Călărași și chiar și pentru fluviul Dunărea.
Studiul a investigat factori de mediu, aer, sol și impactul poluării acestora asupra sănătății populației rezidente în comuna Ulmeni, județul Călărași. Așa cum reiese din investigații, solul prezintă depășiri ale valorilor pragurilor de intervenție pentru majoritatea metalelor investigate (stibiu, argint, cadmiu, cobalt, mercur, molibden, zinc, staniu) iar din analizele de aer s-au evidențiat valori depășite pentru pulberi totale în suspensie, amoniac și hidrogen sulfurat.
Aceste metale ajunse în sol, ca urmare a depozitării deșeurilor provenite de la Primăria Municipiului București și îngropate fără protecție sunt extrem de nocive pentru sănătatea populației provocând toxicitate, intoxicații, afectarea sistemului nervos, afecțiuni renale, contaminare radioactivă, boli cronice digestive și respiratorii.
Unul din cele mai periculoase metale întâlnite în cadrul analizelor este mercurul ai cărui vapori au o toxicitate extrem de mare iar intoxicația cu mercur produce leziuni cerebrale, renale și ale căilor respiratorii. De asemenea, otrăvirea cu mercur poate duce la acridinie, sindromul Hunter-Russel și boala Minamata. Conform Ordinului 756/1997 pentru soluri sensibile, valoarea de alertă este de 1 mg/kg iar valoarea de intervenție este de 2 mg/kg. S-au înregistrat depășiri ale pragului de intervenție, cea mai mare valoare înregistrată a fost de 5 mg/kg.
Munții de gunoaie se află la o distanță de câteva zeci de metri de casele și gospodăriile oamenilor emanând în permanență substanțe toxice care au distrus în timp și distrug în continuare sănătatea comunității locale.
Politicieni cunoscuți și importanți funcționari publici au făcut posibilă contaminarea populației din Ulmeni, Călărași
Încălcarea frauduloasă a legii în ultimul an și până în prezent a fost posibilă prin intermediul funcționarilor publici corupți din Primăria Municipiului București, de la primăriile sectoarelor 2, 3 și 5 ale Bucureștiului, Garda de Mediu Călărași, Agenția de Protectia Mediului Călărași și Direcția de Sănătate Publică Călărași care au făcut posibil exodul deșeurilor din București spre Călărași, care au avizat aceste activități sub autorizații paravan de reciclare a deșeurilor și care sunt responsabili pentru îmbolnăvirea și moartea oamenilor, ducând la înființarea celei mai mari gropi de gunoi ilegale din Europa, groapa de gunoi Oltenița-Ulmeni din Călărași.
Efectele abuzurilor făcute de funcționarii Primăriei Municipiului București, ale primăriilor sectoarelor 2 si 3 din București, Primăriei Voluntari care au făcut posibil transportul unor cantități uriașe de gunoi din București și Ilfov către Călărași cât si avizarea ilegală a activităților paravan de reciclare a deșeurilor precum și neimplicarea Gărzii de Mediu Călărași și a Inspectoratul de Poliție Județean Călărași reprezintă sursa principală a morbidității populației aflate în continuare lângă focarul de poluare, lângă munții de gunoi toxic amestecat cu mercur și substanțe periculoase care macină zilnic sănătatea și speranța de viață a locuitorilor.
Dar aspectul uluitor care determină cea mai mare mâhnire și revoltă a pupulației înjosite și îmbolnăvite în ultimul an este faptul că se menține prin complicitatea funcționarilor publici focarul de poluare de la cea mai mare groapă de gunoi din Europa amplasată în Oltenița-Ulmeni, județul Călărași, deși această infracțiune de mediu a fost adusă la cunoștința autorităților în nenumărate rânduri.
Grupul de interese creat în jurul celei mai mari gropi de gunoi din Europa, groapa de gunoi din Ulmeni-Călărași este format din politicieni cunoscuți din București și Voluntari care prin determinarea funcționarilor publici din subordine dar și prin influențarea organelor de control din cadrul Gărzii de Mediu au determinat în ultimul an exodul deșeurilor din Municipiul București către Ulmeni Călărași în cantități impresionante de peste 1.500 de tone/zilnic.
Acești politicieni cunoscuți împreună cu Nelu Iordache au determinat consilierii locali ai Municipiului București să adopte mai multe hotărâri ilegale care au favorizat transportul deșeurilor aparținând Primăriei Municipiului București și contaminarea și îmbolnăvirea oamenilor din aceste zone.
Populația revoltată și speriată de perspectiva menținerii focarului de infecție lângă satul lor a transmis un număr impresionant petiții către președintele României Klaus Iohannis, Primul Ministru al României Ludovic Orban, către Direcția de Sănătate Publică, Agenția pentru Protecția Mediului Călărași, Ministerul Sănătății și Ministerul Mediului, fără a primi o soluție concretă până în prezent.
Deturnări de sume fabuloase de la fondul de mediu, deturnarea TVA-ului datorat bugetului statului și evaziuni fiscale de proporții ca urmare a funcționării celei mai mari gropi de gunoi din Europa, groapa de gunoi Ulmeni-Călărași
Cu titlu exemplificativ arătăm că la o cantitate de 150.000 tone depozitată ilegal începând din luna septembrie 2019 și până în prezent, înmulțită cu 2.000 lei/tona obligație de plată către Administrația Fondului pentru Mediu, rezultă suma de 210.000.000 lei, sumă cu care este fraudat fondul de mediu iar TVA-ul aferent acestor sume în valoare de 33.529.411 lei reprezintă o fraudă la bugetul de stat.
Prin raportari fictive se evită și plata contributiei de 50 lei/tona datorată Administrației Fondului pentru Mediu. Practic, vânzarea reciclabilelor care în mod real nu au fost sortate, scade în mod fals plata contribuției Exemplificativ, cantitățile generate pe raza Primăriei Sectorului 2 sunt în jur de 70.000 tone din luna septembrie 2019 până în prezent și luând în calcul procentul fals de reciclare de 70% rezultă o cantitate de 49.000 tone așa zis reciclate pentru care UAT Sector 2 nu a plătit la către Administrația Fondului pentru Mediu taxa obligatorie de 50 lei, ceea ce generează o fraudă de 2.450.000 lei. TVA-ul aferent acestor sume în valoare de 391.176 lei reprezintă o fraudă la bugetul de stat. În același mod, valoarea prejudiciului se calculează și pentru cantitățile livrate de Primăria Sectorului 3, Primăria Sectorului 5 și de Orașul Voluntari.
De asemena, obligațiile societăților care depozitează deșeuri includ contribuția la economia circulară stabilită de lege la nivelul de 80 le/tona depozitată + TVA. La o cantitate de peste 150.000 tone depozitate, ar fi trebuit declarată și raportată către Administrația Fondului pentru Mediu plata sumei de 150.000 tone x 80 lei = 12.000.000 lei. TVA-ul aferent aceste sume este de 1.915.966 lei. Această sumă nedeclarată și neplătită reprezintă cea mai mare evaziune din domeniu tratării deșeurilor acoperită în mod constant de controalele efectuate din partea autorităților competente.
Ca urmare a reclamațiilor venite din partea cetățenilor afectați, în aceste zile se fabrică documente și probe pentru acoperirea ilegalităților, a infracțiunilor de mediu și a contaminării cu mercur
Numeroasele reclamații provenite de la cetățenii afectați cât și studiile științifice care demonstrează poluarea și contaminarea fără echivoc a populației au determinat grupul de interese strâns în jurul celei mai mari gropi ilegale de gunoi din Europa, groapa de gunoi Ulmeni-Oltenița Călărași să treacă împreună cu funcționarii publici corupți din diverse instituții la fabricarea de probe și documente care să salveze pe cei implicați de răspunderea legală pentru faptele antisociale comise.
Ca urmare a acestei creșteri alarmante a morbidității populației din zona limitrofă a celei mai mari gropi de gunoi din Ulmeni, Oltenița-Călărași care depășește procentul de 45%, cetățenii afectați de boli și cei care au avut pierderi familiale au împuternicit asociațiile de mediu pentru realizarea unui rechizitoriu public care să fie mediatizat și adus în atenția autorităților și a opiniei publice, rechizitoriu care va fi îndreptat împotriva politicienilor care au generat acest flux de deșeuri spre o localitate liniștită din Lunca Dunării, cum era localitatea Ulmeni din Oltenița, județul Călărași, a funcționarilor publici și a demnitarilor care în decursul timpului au contribuit la acest genocid contra comunităților locale.
Prin rechizitoriul public se va aduce în atenția populației, a autorităților statului și a comunităților locale numele persoanelor, a funcționarilor publici, a demnitarilor și a oamenilor de afaceri care au contribuit prin mai multe fapte antisociale reținute în sarcina lor care au dus la creșterea morbidității în zona celei mai mari gropi de gunoi din Europa, groapa cât și efectele acestei creșteri transpusă prin numarul mare de decese influențate de activitatea și poluarea din ultimul an de la cea mai mare groapă de gunoi din Europa amplasată în Oltenița-Ulmeni, județul Călărași.”, au scris, disperați, oamenii din aceste localități.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Stelian Ion, afacerea “Apartamentul”. Deputatul “fără penali” a luat bani de la penali
Articolul următorCorneliu Ștefan vine la CJ Dâmbovița cu fabrici de procesare și utilaje agricole