La începutul mandatului ministerial, doamna Monica Anisie anunța o schimbare de

 paradigma. Educația trebuie centrata pe elev, nu pe interesele și așteptările profesorilor! Criza coronavirusului a dat școală complet peste cap. Iar polemicile politice se opresc la cine are si cine nu are tableta. Conferința de presă a ministrului a anunțat doar procedura birocratica aleasa pentru a se asigura continuitatea în sistem. Sa fim serioși! Numai cine nu are copii își imaginează ca e atât de simpla digitalizarea educației!

În orice activitate umana, motivația este foarte importanta! Mai ales pentru copii este esențial sa găsești rețete corecte pentru a avea elevi silitori. Din acest punct de vedere, anunțul privind desfășurarea examenelor este salutar! Elevii au nevoie mai mult decât adulții sa știe pentru când și pentru ce învață. Toate școlile au consilieri școlari, dar niciunul nu a ieșit pana ieri sa i sfătuiască pe părinți sau sa i susțină pe elevi. Iar deciziile ministrului nu exced cu nimic sfera administrativa: se pun doua note, dacă începem în  iunie dam examen în iulie, dascălii își iau salariile întregi și activitatea online e la libera alegere.

Cum ar fi fost dacă din start ministerul ar fi dat asigurări ca se vor organiza sesiuni de absolvire pentru cei care se pregătesc acasă și nu vor sa piardă anul? Cum ar fi concursuri la diferite materii pe internet, pe TV sau radio? Ar fi o măsură de natură să i tina pe copii conectați?  Concursuri de creație sau competiții de idei?

E foarte greu sa debordezi de energie și sa stai arestat la domiciliu, doamna profesor de literatura!

Articolul precedentCodrin Ştefănescu: “Aproape toate deciziile guvernului Orban sunt anti-româneşti!”
Articolul următorFirea cere implicarea CSAT în otrăvirea aerului din Capitala