După ce ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, a declarat că primarii PSD erau pregătiţi să scoată puhoaie de credincioşi la biserici, în noaptea de Înviere, motivând că din cauza aceasta a semnat protocolul cu BOR (după o zi, criticat de Iohannis n.a.), Şerban Nicolae a replicat tăios: ”Mi se pare că este o declarație iresponsabilă, deosebit de periculoasă și chiar ticăloasă. Arată, practic, disprețul față de cetățenii români, sugerând că nu se duc la biserică din credință, ci se duc la biserică pentru că-i mobilizează primarii sau alți lideri politici.

Acest dispreț față de români e absolut intolerabil, indiferent că e vorba de Vela, Orban sau Iohannis. Din punctul meu de vedere, ministrul ar fi fost primul chemat să manifeste decență, autocontrol și reținere.

Eu n-am informațiile pe care le are el, dar, cu siguranță, oamenii nu se duc la Înviere la Biserică, indiferent de altă ocazie, pentru că-i îndeamnă primarul sau un lider politic, se duc la biserică din credință.

Dacă Vela n-a înțeles acest lucru până la această vârstă, e foarte grav, dar n-aș vrea să se transforme problema lui într-o problemă pentru toți. Din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să manifeste mai multă decență și mai multă reținere, este o perioadă tensionată, deosebit de sensibilă și orice fel de asemenea afirmație iresponsabilă poate crea consecințe negative grave.

În ceea ce ne privește, PSD, nici prin decizie politică, nici prin lideri politici, n-a îndemnat vreodată la încălcarea legii, la nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a epidemiei și, în general, nu a făcut nimic care să pună în pericol buna funcționare a autorităților publice” a fost reacția lui Șerban Nicolae, conform dcnews.ro.

Articolul precedentFlorin Roman – CUPA PUTUROASA A DEMAGOGIEI
Articolul următorPSD votează starea de urgenta cu sporirea controlului parlamentar asupra activității Guvernului