Liderul senatorilor PSD, Radu Preda, susţine că guvernul Orban nu a avut niciodată de gând să mărească pensiile şi alocaţiile, conform legilor în vigoare. 

Au folosit prevederile legilor de dublare a alocaţiei copiilor şi de mărire cu 40% a punctului de pensie ca instrumente de negociere cu instituţiile de rating financiar.

Acesta mai spune că liberalii, inspiraţi din epoca pedelistă, au capul doar la AUSTERITATE pentru cetățenii români.

“Banii din bugetul de anul ăsta nu ajung decât pentru primele 9-10 luni ale anului 2020 și acum la rectificarea bugetară din august se confirmă acest lucru.• Majorarea de salarii din septembrie a profesorilor nu este prinsă în buget și nici nu a fost. Aceeași rectificarea din august confirmă acest lucru.• Negocierea ratingului de țară de la începutul anului a însemnat de facto și renunțarea la majorarea cu 40% a punctului de pensie, restul baletului guvernamental de pe parcursul anului fiind de fapt o minciună.• PNL nu a avut nici o secundă în gând să dubleze alocațiile copiilor deși a amânat momentul până la 1 august când promisesera că vor da banii copiilor, au mințit din nou.

Rând pe rând lideri ai PNL au confirmat oficial că nu au intenționat să caute soluții și că nu sunt bani prevăzuți pentru aceste nevoi ale românilor. Ei, PNL-iști, au mintit, noi, cei de la PSD, am avut dreptate. Dar nu-i nimic, fantasticul ministru Cîțu va continua goana împrumuturilor cu viteza uluitoare de 1.000 de euro/secundă iar mesajul pentru români va fi același “NU SUNT BANI” pentru nevoile celor mulți, nu sunt bani pentru alocații, nu sunt bani pentru profesori, nu sunt bani pentru pensionari și nici nu vor fi curând!”, a scris Radu Preda pe Facebook.

Articolul precedentIRES / Ludovic Orban le face pe plac alegătorilor PSD: redeschide cârciumile
Articolul următorCozmin Guşă: Gabriela Firea mai are un avans de câteva procente în fața lui Nicușor Dan