Majoritatea medicilor se plâng că nu pot prescrie reţete sau trimiteri medicale fără să vadă pacientul, uneori în state foarte gravă. Acum în situaţia epidemiei co COVID-19, mulţi bolnavi cronici sunt supraexpuşi datorită comorbidităţilor.

Fostul ministru al sănătăţii Florian Bodog cere Guvernului PNL să adopte de URGENȚĂ o hotărâre pentru modificarea contractului cadru, astfel încât medicii de familie să poată face prescripții electronice fără obligativitatea consultului pacienților în persoană!

“În această perioadă de criză gravă în domeniul Sănătății, aduc aminte Guvernului PNL că este obligat să ia măsuri REALE pentru a-i proteja în primul rând pe cei care se află în prima linie a luptei împotriva virusului ucigaș! Mă refer la personalul medical și, desigur, la medicii de familie, cu care autoritățile statului ne recomandă să luăm legătura în caz de nevoie și înainte de orice.

De asemenea, părinții și bunicii noștri, persoanele în vârstă, vulnerabile, sau bolnavii cronici, au nevoie de ajutor și de protecție ACUM! Dacă îi vor obliga mai departe pe bolnavii cronici, sau pe cei în vârstă, să meargă la medicul de familie îi vor expune la riscuri inutile atât pe ei, cât și pe medici! Luați măsuri reale, acum, domnule Orban!”, anunţă Florian Bodog.

Marcel Ciolacu a ieşit şi a declarat că-i susţine demersul.

Articolul precedentCorneliu Ștefan mobilizează PSD Dambovita
Articolul următorPreședintele PSD Dâmbovița sună mobilizarea pentru un aparat de testare COVID 19