Deşi nu a anunţat ferm, fostul preşedinte executiv al PSD, Eugen Teodorovici, pare a dori să intre în competiţia pentru preşedinţia partidului, asta fiind părerea majorităţii jurnaliştilor care comentează ştirile politice. 

Teodorovici a aruncat mai multe săgeţi la adresa lui Marcel Ciolacu. Până aseară, preşedintele interimar nu i-a răspuns. Aseară, în cadrul emisiunii lui Victor Ciutacu, difuzată la România TV, Marcel Ciolacu a declarat că fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, ar trebui să vorbească în interiorul partidului și nu în afara acestuia.

Disensiunea a apărut în urma declaraţiei lui Teodorovici care vorbea despre eventuala suspendare a preşedintelui în cazul în care nu va nominaliza premierul  propus de noua majoritate guvernamentală. 

”Domnul Teodorovici este într-o campanie electorală publică pentru șefia partidului. Ar fi bine să vorbească în interiorul partidului, strategia PSD se face în interior, prin decizii comune, nu la televizor. Nu este cazul și este inoportună o suspendare a președintelui Klaus Iohannis. Eu țin la domnul Teodorovici cum ține și el la mine”, a spus Marcel Ciolacu la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Teodorovici a mai postat recent pe pagina sa de Facebookun mesaj în care reproșa Partidului Social Democrat că a contribuit la instalarea Guvernului Orban. În plus, acesta cere mai multe măsuri pentru a demonstra că partidul nu acționează la dorința cuiva din afara PSD.

„Nu mi-am înțeles niciodată colegii care au făcut asta, aşa cum nu înțeleg acum dacă se doreşte cu adevărat depunerea unei moțiuni de cenzură! Oare logica unui astfel de demers, ACUM, urmăreşte interesul NAȚIONAL sau are la bază dorința cuiva … din afara PSD”, scrie Eugen Teodorovici.

După demisia Vioricăi Dăncilă, Eugen Teodorovici a susținut că el este cel mai îndreptățit să ocupe funcția de președinte interimar al partidului și nu Marcel Ciolacu.

Despre candidatura sa la preşedinţia formaţiunii social-democrate s-a mai discutat şi înainte de congresul trecut, prin care Viorica Dăncilă ajungea preşedintele PSD.  

Articolul precedentDupă dezvăluirea lui Marcel Ciolacu, sfetnicul de păcănele al premierului a demisionat
Articolul următorRobert Negoiţă îl invită pe Nicuşor Dan în sectorul 3