Școlile din sectorul 5 sunt pregătite pentru începerea anului școlar, potrivit primarului Daniel Florea. Elevii vor avea materiale igienico-sanitare, inclusiv măști. De asemenea, toate școlile din acest sector vor avea asigurate tablete și sisteme video. Iar fiecare sală de clasă va fi dezinfectată zilnic. 

Toate cele 900 de clase din sectorul 5, până la sfârșitul lunii octombrie, vor fi dotate cu tablă inteligentă, computer, sistem de videoconferință. 

”Sunt 788 de table inteligente 998 de laptopuri, 902 camere video în total 2688 de piese de IT. Valoarea totală este undeva la 2,5 milioane de euro cu tot cu abonament la platforma educațională a serverelor și cu acces la internet de mare viteză pe o perioadă de doi ani, pentru toți elevii din sector.

Fiecare copil va primi câte 3 măști. Aceste trei măști sunt echivalentul a 150 de măști obișnuite pe care le purtăm fiecare dintre noi. Sunt acele măști textile, refolosibile care se pot spăla de 50 de ori”, a spus Daniel Florea.

”Fiecare sală de clasă a fost dotată de Primăria Sectorului 5 cu nebulizator. Acesta utilizează numai substanțe avizate de Ministerul Sănătății și va fi operat fiecare nebulizator, numai de personalul instruit”, a declarat primarul.

”Problema cea mai mare pe care nu v-o spune nici Guvernul, nici Ministerul Sănătății, nici Ministerul Învățământului este că dacă asiguri distanțarea socială și dublezi numărul de clase copii nu vor avea de cine să fie supravegheați și cu cine să facă orele. 

O să le facem noi pentru că vreau neapărat ca toți copii să fie în siguranță”, a mai precizat Daniel Florea.

Articolul precedentVictor Ponta, acuzat de SUA: A vrut să dea comuniștilor comunicațiile strategice ale României
Articolul următorCINE VINDE PIELEA URSULUI DIN PĂDURE?