Nicușor Dan a impus propriul regulament al ședinței Consiliului General de astăzi. Consilierii trebuiau să stea fizic în săli diferite, doar votul exprimându-se în sala mare. Așa a dispus Nicușor Dan.

Consilierii PSD, în frunte cu Aurelian Bădulescu, jurist de meserie, au refuzat să participe online și au intrat în sală.

 „Faptul că dumneavoastră nu vă doriți prezența cu respectarea regulilor de distanțare, doar pentru faptul că vă irită prezența noastră aici, dumneavoastră excedeți cadrului legal. O dispoziție de convocare este un instrument, dar asta nu înseamnă că dumneavoastră puteți să evacuați sala fără motiv. Să ne indicați care este articolul în baza căruia să impuneți o astfel de măsură”, a transmis liderul consilierilor PSD.

Nicușo Dan le-a cerut acestora să se poarte responsabil și a cerut suspendarea ședinței până la evacuarea consilierilor.

„Haideți să ne purtăm responsabil. Haideți să începem acest mandat în mod responsabil și colegial. Am făcut în baza codului adminstrativ o convocare în care am prevăzut că fiecare din grupurile politice va participa la această ședință în sala grupului rezervat. Această convocare trebuie să o respectați. Doar în momentul votului sunteți așteptați să veniți să votați secert. Asta este modalitatea de ședință pe care vă rog să o respectați”, a spus primarul general.

Ședința a fost suspendată pentru o oră.

În această zi era programată alegerea lui Horia Tomescu viceprimar al Bucureștiului din partea USR PLUS, în locul lui Vlad Voiculescu, care este favorit pentru a prelua Ministerul Sănătății în guvernul Cîțu. Cel de-al doilea viceprimar va fi Stelian Bujduveanu, consilier general din partea PNL.

Articolul precedentAUR va deveni rezervor de parlamentari pentru PNL și PSD
Articolul următorPSD: Coaliția pierzătorilor îngheață salariul minim. În loc de #prosperitate, #austeritate