Confruntat cu greva ceferiștilor, ministrul Transporturilor s-a încurcat în propriile declarații. Amețit poate și de bugetul alocat sectorului său, de 17 miliarde de lei, Sorin Grindeanu s-a grăbit să dea vina pe greaua moștenire, creșteri salariale dispuse de puterea anterioară. “Niște domni dinaintea mea”. Așa i-a numit Sorin Grindeanu pe parlamentarii PSD, Pro România și UDMR, care au votat în august 2020 Legea 195/2020 privind statutul personalului feroviar care prevede majorări salariale de 35%. De fapt, e vorba de salarii de mizerie, care nu implicau un efort bugetar mare, dar care au fost amânate pentru 2023. 
Dar surpriza abia acum vine! Vicepremierul social democrat nici nu s-a chinuit să găsească o formulă, mai mult sau mai puțin matematică (vezi scandalul cu accente franțuzești!), prin care să le crească salariile apropiate de minim ale celor din sectorul pe care îl păstorește. Pur și simplu nu era nevoie de suplimentări bugetare pentru ca sunt mai puțini salariați încadrați ca personal feroviar. “La CFR Călători, din 13.000 de salariați au rămas 11.500 de salariați. Dacă se aplica Legea statulului personalului feroviar, se ajungea la 9.000-9.500 de salariați, ceea ce ar fi permis o creștere a salariilor fără impact bugetar (…) Legea statulului personalului feroviar ar fi însemnat o creștere medie de 35% a salariilor. Cei de la marfă, aproape 90% din ei ajung în jurul salariului minim brut pe economie. Reparatorii de locomotivă la fel. S-au egalizat salariile, dar aproape de salariul minim. E inadmisibil ca un inginer să stea e un salariu de 2.300 lei bani în mână în situația în care totul s-a scumpit”, a declarat încă de luni dimineață Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România. 
Dezinteresul vicepremierului DE STÂNGA este mai grav decât orice. Înseamnă să fii cel care decide viața a mii de oameni și să nu-ți pese de ce suferă acești oameni care muncesvlc, care probabil că nu au bani să-și încălzească casele pentru copii lor în actualul context energetic. 
Este vicepremierul SOCIAL-DEMOCRAT. Probabil un bun matematician în ciuda scandalului făcut de Clotilde Armand. Dar care oferă dovada frustă și dureroasă că este într-un plan paralel și neeuclidian cu oamenii simpli, cu oameni de la care guvernanții așteaptă să muncească până la 70 de ani fără speranța de a avea căldură în casă. Curat social-democrat!

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPreședintele PSD declara ca nu s-a luat decizia angajării răspunderii Guvernului
Articolul următorCristian Rizea, noi dezvăluiri incendiare despre corupția de la Chișinău – VIDEO