După ce Klaus Iohannis a certat din nou PSD, lăudând excepționala guvernare librală, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a aprecia că singurul mesaj adaptat situației e ca guvernanții să nu mai fure. El a întrebat, probabil, retoric, dacă ar promulga legea carantinei, în forma executivului, cu încălcări flagrante ale drepturilor omului. 

“Am urmărit împreună o declarație a președintelui Klaus Iohannis, declarație în care își aducea sieși omagii despre modul cum a gestionat România în timpul pandemiei. Aducea laude Guvernului Orban, pentru aceleași lucruri. În același timp acuza, ca de obicei, greaua moștenire pe care a preluat-o de la PSD, în noiembrie anul trecut. Situația este însă următoarea: 614 cazuri noi astăzi, 555 de cazuri noi ieri. Acesta este rezultatul gestionării eficiente a crizei sanitare de către Guvernul de specialiști impus de Klaus Iohannis. Numărul de teste la milion făcute până în acest moment de România este de 42.000. Prin comparatie, Lituania de exemplu, a făcut 166.000 de teste la un milion de locuitori. Avem cele mai multe decese din Europa Centrala si de Est: 95 de morți la un milion. Prin comparație, Polonia, o țară similară României, are doar 41 de morți la un milion de locuitori. Din perspectiva economică spunem doar o cifra: până în acest moment, avem peste un milion de oameni șomeri sau cu contractele de muncăsuspendate”, a afirmat Romascanu.

El a precizat că PSD apreciază deschiderea lui Iohannis la dialog, însă este “prea puțin și prea târziu”.

“Domnule presedinte, ce ar insemna sa va ajunga la promulgare proiectul Guvernului PNL privind carantina si izolarea? Ati promulga asa ceva? Astazi in Parlament exact de acest lucru ne ocupam, muncim sa corectam toate incalcarile flagrante de drepturi si libertati propuse de Guvernul dvs. Singurul apel la responsabilitate pe care trebuie sa il faca acum presedinte Romaniei este fata de Guvernul Orban sa nu mai fure, sa renunte la abuzuri si sa guverneze pentru romani si nu doar pentru propriile interese electorale. Apreciem deschiderea de acum a presedintelui spre dialog, dar domnule presedinte este prea putin si prea tarziu”, a mai spus Romașcanu.

Purtătorul de cuvânt al PSD a mai spus că Iohannis nu se poate spăla pe mâini de jaful făcut de autorități în criza coronavirusului. A mai amintit, totodată, de sumedenia de bolnavi cronici, lăsați în afara spitalelor, acuzând executivul de proastă gestiune a pandemiei.

Articolul precedentDEMISIE din PSD Neamț: senatorul social democrat Emilia Arcan părăsește formațiunea!
Articolul următorAdrian Năstase nu crede în perspectiva luminoasă a stângii