După ce liderul deputaţilor PNL Florin Roman a anunţat că de luni se vor demara procedurile privind suspendarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului (ales de Parlament n.a.), purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a replicat că PSD nu înţelege de ce un partid cu un procent aşa mic în Parlament, cu referire la PNL, îşi permite să atace instituţiile fundamentale. 

„Nu există niciun motiv întemeiat, în acest moment, să fie demis Avocatul Poporului. (…) Noi nu putem comenta deciziile legale ale Avocatului Poporului. Că ne plac, că nu ne plac, ele se întâmplă, exact cum că ne place, că nu ne place, domnul Iohannis contestă la Curte legi importante. (…) Orice demers care atacă instituţii fundamentale şi văd că domnul Orban este un fan al acestui tip de demersuri, atacă CCR, Avocatul Poporului, Înalta Curte, lucrurile acestea trebuie să se oprească. Nu văd de ce un Guvern care are 20% în Parlament îşi permite să facă aceste afirmaţii faţă de ele”, a declarat, duminică, Lucian Romașcanu.

Punctul de vedere oficial al PSD vine după ce premierul Ludovic Orban a declarat vineri că va cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weeber.

Articolul precedentCând va ajunge Eugen Teodorovici la susţinerea de 40% în PSD?
Articolul următorSocial democrații au sesizat la CCR posibilul conflict între Parlament și Guvern pe starea de alertă