În 6 – 8 mai 2011, la Barcelona, Victor Ponta stătea la masă cu oameni de afaceri  atenționați “discret” ca l au în față pe viitorul premier. Informația vine de la Cristian Rizea, fost deputat PSD, pus la adăpost de justiția română de cetățenia moldoveană și de domiciliul la Chișinău. În emisiunea Culisele Statului paralel, Cristian Rizea i a povestit Ancăi Alexandrescu că el a fost organizatorul întâlnirii din Spania și că oamenii de afaceri au achitat nota de plată a deplasării. 
Întâlnirea de la Barcelona ar fi pus bazele atribuirii unor contracte de sute de milioane de euro în construcții de drumuri și reabilitări de căi ferate, dar telefonic se discuta și achiziționarea postului Realitatea TV de către Cristian Burci. Potrivit lui Cristian Rizea, Victor Ponta discuta cu Cristian Burci, dar în cele din urma s a dovedit că tot Victor Ponta îl ținea la curent pe Sebastian Ghiță cu tot ce se vorbea, iar Sebastian Ghiță a ajuns astfel să i sufle afacerea Realitatea de sub nas lui Cristian Burci. “în acele zile Sorin Ovidiu Vântu era internat la Spitalul de Urgență. Știu asta din spusele lui Cristian Burci care l a vizitat. Știu ca puseseră totul pe hârtie pentru preluare. Burci ma suna pentru a i transmite lui Victor Ponta că va lua aceasta televiziune pentru a o pune la picioarele PSD și ale lui Victor Ponta. Victor Ponta era foarte interesat, dar n am știut niciodată ca Victor Ponta ii spune toți pașii pe care Cristian Burci ii face lui Sebastian Ghiță. Abia după ce s a întâmplat preluarea în forță de către Sebastian Ghiță, cu ajutorul sistemului, pentru că Vântu a fost pur și simplu furat de peisaj. Și după aceea Burci a venit la mine și mi a spus: Incredibil, acum realizez ca tot ce eu îți spuneam sa i transmiți lui Victor când erați la Barcelona, el ii spunea lui Ghiță și Ghiță a fost mereu cu un pas înaintea mea în preluarea postului”.
Cristian Rizea era unul dintre oamenii de încredere ai lui Victor Ponta în  Organizația de Tineret a PSD și, ulterior, în timpul mandatului de premier al acestuia.

Sursa: Realitatea Din PSD