Biroul Pemanent Național al PSD se reunește pentru a găsi soluția cea mai potrivita de a pune capăt crizei politice. PSD nu a uitat încercarea președintelui, Klaus Iohannis, de a-l izola și elimina de pe scena politică și este hotărât să nu rateze oportunitatea de a-l determina pe șeful statului să-și recunoască greșeala de a nu da mandatul formării noului guvern partidului câștigător în alegerile din 2020.
În ciuda scenariilor făcute, desfăcute și refăcute de presă, în PSD, varianta susținerii unui guvern minoritar, indiferent de configurație, nu are susținere. Dimpotrivă, trezește reacții vehemente.

PSD vrea să-și dovedească forța parlamentară și să arate că este o forță politică determinantă, care nu poate fi ignorată și cu atât mai puțin izolată politic. 
În scenariile analizate anterior, PSD a luat în calcul doar varianta unui guvern minoritar propriu, dar a renunțat la aceasta variantă, date fiind ostilitatea declarată a șefului statului, dar și posibilitatea lui Klaus Iohannis de a face din PSD țapul ispășitor pentru dezastruoasa guvernare Cîțu. În consecință, PSD mizează pe improbabilitatea ca relațiile dintre PNL și USRPLUS să mai fie restabilite. Prin urmare, PSD vede alegerile anticipate ca singura soluție de ieșire din criză.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPSD ii cere președintelui, Klaus Iohannis, sâ iasă din letargie și să solicite demisia premierului
Articolul următorBilanțul ministrilor USRPLUS este ZERO la PSD