Viceprimarul capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat miercuri, în emisiunea live ”Realitatea din Psd”, moderată de Anca Alexandrescu, că ”în spatele unor oameni politici există niște securiști”, care acoperă anumite ilegalități. Astfel de cazuri ar fi Robert Negoiță și membri din USR, potrivit social-democratului. Bădulescu a vorbit și despre șansele Gabrielei Firea și alianța PNL-USR, pe care a catalogat-o ca fiind ”o omletă”.

Viceprimarul capitalei îl acuză de furt pe primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, și a anunțat că va trimite Curții de Conturi o sesizare în acest sens.

”Oamenii politici care au exagerat când au generat anumite proiecte sau au băgat mâna până la cot în buzunar au nevoie de spate, ca să spunem.(…) La Sectorul 3, lucrurile sunt grave. Am un manifest pe care îl voi trimite Curții de Conturi. Dacă președintele Curții de Conturi a tolerat, chiar dacă este pus de PSD, îl rog să se ducă acasă. (…) Robert Negoiță a furat prea mult. A cheltuit peste măsură și și-a bătut joc de banul public. Și-a implicat familia în afacerile din sectorul 3. Nu le spun pentru că suntem în competiție. Luând legătura cu echipa de consilieri, chiar cu cei din PNL, toată lumea simțea că există această protecție asupra dumnealui. Ar trebui să se ia de mânuță cu Ponta”, a declarat Bădulescu.

Social-democatul susține că PNL și USR nu mai au identitate politică, alianța pentru locale fiind doar un joc. Mai mult, PNL, un partid ”obosit”, va fi înghițit de USR, un partid cu ”rozătoare mici securiste”.  

”Este evident că se vede cu ochiul liber. PNL și USR nu mai au identitate politică. Se comportă ca o omletă, s-a amestecat albușul cu gălbenușul. Degeaba încearcă să rămână pe paliere diferite, nu vor reuși. Oamenii înțeleg că nu este decât un joc și, după patru ani, s-au întors toți la aceeași meteahnă, de a minți electoratul pentru ca, ulterior, să se întoarcă la afaceri pe care trebuie să le termine. (…) Mulțimea a început să fie scârbită de ieșirile lor în public. Liberalii au cele mai mari afaceri cu statul, sunt băgați până peste cap în aceste lucruri. Sunt disperați că au rămas fără aceste contracte. USR va înghiți PNL. Este un partid obosit, anchilozat, care nu intră în reformă. Aceste rozătoare mici securiste îi vor mânca pentru că le e foame”, a mai spus viceprimarul Capitalei.

Acesta consideră că Gabriela Firea ar fi fost astăzi președinte dacă ”nu exista ambiția lui Dragnea”. Deși a admis că fostul lider social-democrat a făcut și greșeli, Bădulescu a transmis că procesul său a fost ”un simulacru”.

”Dacă nu ar fi fost incidentul neplăcut în viața PSD, în a doua parte a mandatului domnului Dragnea – care a avut părțile bune și rele în ce a însemnat reconstrucția partidului după pierderea alegerilor de către Ponta – dacă nu exista ambiția lui Dragnea, Gabriela Firea era astăzi președinte.  (…) Procesul a fost un simulacu. Sistemul are capacitatea să se protejeze și, când vrea acest lucru, apelează la astfel de condamnări. Și în cazul lui Năstase, și a fratelui domnului Băsescu, Bica, Udrea – aceste identități, sistemul, puterea judecătorească, puterea, în general, simte nevoia să reacționeze în maniera asta. Din păcate, aceasta este mâna lungă a puterii”, a conchis Bădulescu.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Horia Țuțuianu, președintele CJ Constanța – Scandal cu ANI și acuzații de direcționare a banului public
Articolul următorRealitatea din PSD, invitați: AURELIAN BADULESCU și OCTAVIAN ANDRONIC