Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a dat undă verde la injurii! În timp ce Klaus Iohannis și Traian Băsescu au fost amendați pentru declarațiile discriminatorii, alții, ca Ludovic Orban și Rareș Bogdan, au scăpat doar cu o atenționare. 

În ședința de astăzi, CNCD a decis că folosirea apelativului “ciuma roșie”, aruncat de penelistul Rareș Bogdan în spațiul public, nu reprezintă faptă de discriminare, ci s-ar încadra în limita libertății de exprimare. În plus, folosirea sa este protejată de art. 10 al Convenţiei pentru apărarea drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale. 

O decizie asemănătoare a fost luată și în cazul premierului Ludovic Orban. Și acesta a primit o “păsuire” din partea Consiliului. 

‘Toată ciuma roșie, toți cei care se băteau cu cărămida în piept că ei fac referendumul pentru familie, arătându-și ca niște farisei credința, dar nu în Dumnezeu, ci în idolul la care nu au voie să se închine, s-au dus și au sărbătorit la nuntă, sfidând pe toți românii care cred în Dumnezeu, care respectă tradiția bisericii și care țin în această perioadă postul Paștelui. Ăștia nici atei nu sunt, ci mai degrabă sunt păgâni și nu mai au voie să conducă România’, se încadrează în limitele libertății de exprimare și este protejată de art. 10 al Convenţiei pentru apărarea drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale”, a stabilit Consiliul.

Decizia a fost aspru sancționată de consultantul politic Cozmin Gușă. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, acesta atrage atenția asupra faptului că hotărârea nu face decât să încurajeze asemenea derapaje. 

“Dacă-i pe-așa, hai sa începem deja cu eticheta “LEPRA GALBENĂ” , care se suprapune pandemiei! E clar acum că este nimerită etichetarea, și poate fi chiar mai NOTORIE decât “M..E PSD”. Iar în plus, NOTORIE rimează cu … “ ACEEAȘI MIZERIE””, scrie consultantul politic. 

Articolul precedentEcaterina Andronescu: Domeniul Educatiei a fost abandonat. Responsabilitatea a fost transferata profesorilor si parintilor
Articolul următorCiolacu cere căință publica de la Klaus Iohannis