După eșecul guvernamental al programului lansat de Adrian Oros prin AFIR, de stimulare financiară a tinerilor care se întorc din diaspora, cu sume între 40.000 – 50.000 de euro nerambursabili, deputatul PSD Raluca Dumitrescu a criticat situația discriminatorie față de cei stabiliți deja la sat.

“Este o măsură clară de stimulare, dar situația este un pic incorectă față de tinerii care s-au instalat deja în România și care vor să beneficieze de ajutor. Este, în mod cert, o măsură de atragere a tineretului în mediul rural. Trebuie să ne gândim însă, și la cei care sunt deja instalați în România astfel încât aceștia să fie ajutați sub o formă sau alta de cooperativă, deși (prin – n.r.) măsura 1, ministrul Agriculturii a reușit să impună câteva cooperative agricolte la nivelul mediului rural. Pe măsurile care sunt în dezbatere, primite de către Comisia Europeană, în Regulamentul de tranziție sunt prevăzute cooperative care presupun experiență. Dacă ele au fost făcute în urmă cu 12-18 luni, nu au cum să aibă o balanță care să-i ajute să depună în continuare proiectul”, a spus Raluca Dumitrescu, deputat PSD.

Dar 172 de proiecte, în valoare de 6,9 milioane euro, au fost depuse până acum, din cele 20 de milioane alocate în total, potrivit surselor oficiale.

Articolul precedentMarcel Ciolacu: Europa va fi mai socială
Articolul următorMarcel Ciolacu a depășit-o pe Viorica Dăncilă la cheltuielile de facebook