Subsecretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului Situaţiilor de Urgenţă consideră că numărul real al celor infectaţi cu SARS CoV-2 e mult mai mare decât în rapoartele oficiale şi de acea recomandă purtarea măştilor. 

„Încă greul nu s-a terminat şi încă nu am ajuns la ce este foarte greu. Va trebui să înţelegem că va fi o perioadă ca în război, pentru că va creşte încă numărul, înainte să scadă. (…) Este posibil ca numărul pacienţilor de terapie intensivă să fie în creştere şi nu în scădere în perioada următoare” a declarat la Digi 24 Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Ca în orice ţară care are COVID şi care se răspândeşte comunitar, cum este la noi, cazurile existente sunt mult mai multe decât cazurile care sunt confirmate. Sunt mulţi simptomatici uşor şi asimptomatici, ăsta e şi motivul pentru care am recomandat să poarte masca, pentru că nu ai cum să ajungi să confirmi toate cazurile, este imposibil, dar clar că trebuie crescut numărul testelor. Lucrurile vor deveni mai uşoare pe parcurs, depinde acum şi cum evoluează lucrurile” a arătat Raed Arafat.

El spune că perioada care urmează va fi una foarte grea şi pentru personalul medical și este posibil să se treacă la orar de lucru de 12 ore cu 12 ore libere, iar cadrele de la alte specialităţi să vină îi ajute pe anestezişti, infecţionişti şi internişti.

Articolul precedentNu vă măsurați cu fantome, domnule Ciolacu!
Articolul următorOprişan: Prefectul Berbece vrea conducere militară pentru a o înscăuna pe “duduia blondă” la conducerea Spitalului