În condiţiile în care mulţi consideră că a sosit timpul relaxării, Raed Arafat, împreună cu echipa sa de epidemiologi, trag semnalul de alarmă. Nu suntem nici la mijlocul crizei create de coronavirus. 

“Comportamentul populației este extrem de important, iar rugămintea mea pentru toți este să nu ia în considerare ceea ce se vorbește în spațiul public, că e gata, că ne relaxăm, că nu mai este nevoie să ne protejăm. Nu suntem în situația de a impune o relaxare a măsurilor.

Rog populație să nu meargă în vizite de Paște, să nu primească alți oameni în case. Dacă au ceva de dus, să lase la ușă și să plece. Chiar și câteva minute pot fi fatale pentru acel om.

Intrăm într-o perioadă de Sărbători, acum este bine și peste câteva zile vom culege foarte mulți bolnavi, vom avea cazuri grave.

Până la găsirea unui vaccin, măsurile de igienă, masca pe față, distanțarea socială, toate aceste măsuri vor continua și după ce trece valul. Acestea sunt măsuri de conviețuire cu virusul respectiv, care nu dispare, cel puțin nu vedem să fie semne în acest sens. Dacă aveam un vaccin era mult mai simplu, dar și după ce vom avea o relaxare a măsurilor, măsurile de igienă și distanțare socială vor fi menținute. Din acel moment, soluția este în mâinile populației, toți vor avea o responsabilitate foarte mare. ”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Articolul precedentTudor Ciuhodaru, europarlamentar PSD: Ordonanțele Militare sunt apă de ploaie
Articolul următorMihai Fifor, mesaj dureros în Joia Mare: azi se tămâiau mormintele