PSD a făcut bilanțul guvernării și cheamă la ordine miniștrii PNL care au trei sferturi din restanțe la obiectivele PNRR pentru primul trimestru. Într-un comunicat de presă oficial remis direct Agerpres, PSD cere PNL să-și mobilizeze reprezentanții și ii încurajează că jaloanele PNRR pot fi atinse cu “mai puține declarații la televizor și mai multă muncă și concentrare”. 
Este o manieră spectaculoasă a PSD de a urma indemnul președintelui PNL, Florin Cîțu, care indemna la evaluarea miniștrilor în urma cu doua zile. Social democrații au făcut un top al restanțierilor. În fruntea listei se află chiar Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene care are 5 jaloane în lucru, urmat de Ministerul Educaţiei, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi Ministerul Justiţiei, cu câte 3 jaloane aflate încă în lucru. Cu alte cuvinte chiar mâna dreaptă a lui Florin Cîțu și secretarul general al PNL, Dan Vâlceanu, este oaia neagra și exemplu de “asa nu!”.
La limita satirei, PSD își arata disponibilitatea de a oferi liberalilor propria expertiză și își arată astfel atulitudinea pozitive și solidaritatea guvernamentală. “PSD poate pune la dispoziţie colegilor de la guvernare expertiza grupului său de lucru pe tema PNRR, constituit încă din primele zile ale anului, deoarece rezultatele acestei abordări se dovedesc extrem de eficiente. Cele 3 jaloane aflate în lucru în dreptul ministerelor PSD sunt fie ordonanţe de urgenţă care sunt deja pe circuitul interministerial de avizare, fie legi votate de una dintre Camerele Parlamentului şi aflate în faza finală a dezbaterii în camera decizională”, se arată în comunicatul PSD.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCod rosu la IGSU: Rafila are iodul, Arafat n-are procedura!
Articolul următorPSD îl întoarce pe Virgil Popescu să mai lucreze la legea plafanorii prețului la energie