La cererea grupurilor parlamentare, deputații și senatorii PSD vor vota la vedere pentru a nu da posibilitatea reprezentanților USR să negocieze cu PNL soarta moțiunii de cenzură. Prim-vicepresedintele PSD, Sorin Grindeanu, a arătat la finalul reuniunii BPN al PSD că social democrații s-au ținut de promisiune, au depus o moțiune de cenzură imediat ce s-a văzut că moțiunea AUR și USR are probleme procedurale și va vota pentru căderea Guvernului Cîțu, o guvernare dezastruoasă din punct de vedere economic, social și sanitar. “Singurul element de incertitudine pentru ziua de mâine este USR-PLUS care a refuzat să asiste la citirea moţiunii şi este dispus să ajungă la guvernare dacă se renunţă la premierul Cîţu.  Nu vor să dea jos guvernul Cîţu pentru că a guvernat prost, ci pentru că s-au certat cu Cîţu, pe scurt, pentru orgoliile lor. Românii au nevoie de soluţii pentru ieşirea din criză”, a mai explicat Grindeanu.
PSD solicită președinților Camerei Deputaților și Senatului să găsească soluții pentru ca toți parlamentarii să-și poată exercita dreptul de vot la moțiune, în condițiile în care un deputat PSD (Radu Popa) a  anunțat ca este infectat cu Covid, iar procedural se prevede ca moțiunea de cenzură să fie votată exclusiv cu bile.
Pe de altă parte, BPN al PSD a luat în discuție posibilitatea excluderii din partid a parlamentarilor care absentează nemotivat de la dezbatere, dar conducerea PSD nu are nicio îndoială referitoare la votul propriilor parlamentari, ceea ce nu este valabil și în ceea ce privește USR.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea: Poporul are nevoie de lideri!
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL: „Echipa câștigătoare” vrea să dea mita de AUR înainte de moțiune – AUDIO