Senatorul PSD Şerban Nicolae a propus o modificare la legea Guvernului Orban, prin care se adoptă măsurile din starea de alertă. Senatul nu este Cameră decizională, astfel că propunerile pot fi modificate, la Camera Deputaţilor, miercuri. 

Amendamentul PSD prevede că terasele ar putea să îşi reia activitatea, după ridicarea stării de urgenţă, cu respectarea condiţiilor impuse de autorităţi şi a fost admis de comisia juridică. În proiectul Guvernului se arăta că, pe durata stării de alertă se poate suspenda activitatea de servire și consum al produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, atât în interiorul, cât și la terasele din exteriorul acestora. Este permisă organizarea activităților de preparare a hranei, cât și de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in” și „room-service”, livrare la client, take-away. 

Senatorii au modificat articolul, astfel: Art.3 – (1) Pe durata stării de alertă se poate suspenda consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, atât în interiorul, cât şi la terasele din exteriorul acestora. (2) Pe durata stării de alertă poate fi permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice care nu se consumă în spațiile menționate la alin. (1), cu excepția teraselor unde se respectă măsurile de protecție sanitară. 

Articolul precedentPE LOCURI,FIȚI GATA, START?
Articolul următorCodrin Ştefănescu, despre conducerea PSD: “Vrem bătăioşi adevăraţi, nu mămăligi!”