În Vrancea, există o hotărâre a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă ca fiecare cetăţean să poarte mască atunci când se deplasează în comunitate. 

Partidul Social Democrat (PSD) Vrancea a solicitat, marţi, demisia prefectului judeţului, Gheorghiţă Berbece, şi a purtătorului său de cuvânt, Adrian Creţu, după ce acesta din urmă ar fi fost surprins în timp ce vorbea cu o ziaristă fără a purta mască de protecţie, potrivit unui comunicat de presă al filialei locale. 

“PSD Filiala Vrancea solicită ca purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Vrancea să fie demis, având în vedere modul în care marţi, 14 aprilie 2020, a purtat o conversaţie cu o ziaristă în faţa instituţiei unde lucrează. Deşi există o hotărâre a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea în care purtarea măştii şi distanţa socială sunt măsuri obligatorii, Creţu nu respectă regulile minimale în caz de epidemie şi riscă să îmbolnăvească toţi funcţionarii publici din Instituţia Prefectului prin comportamentul său imatur. I-am cere demisia, dar ne aşteptăm să nu aibă bunul-simţ şi responsabilitatea necesare unui astfel de gest. (…) Din imaginile surprinse reiese că a gestionat ineficient atât protecţia sa, a celor cu care a intrat în contact, cât şi pe cea a funcţionarilor publici din Instituţia Prefectului, care nu au nicio vină că sunt colegi cu un inconştient”, se arată în comunicatul PSD Vrancea.

Social-democraţii vrânceni susţin că prefectul se face vinovat de comportamentul purtătorului de cuvânt, care nu respectă măsurile impuse cetăţenilor din Vrancea şi pune în pericol instituţia Prefectului, care ar putea deveni “Spitalul Militar Focşani 2 în materie de răspândire a COVID-19”.

În replică, Adrian Creţu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vrancea susţine că a purtat mască în timpul conversaţiei cu ziarista, dar a dat-o jos la un moment dat, pentru că “i s-a atras atenţia că o poartă invers”. El mărturiseşte că suferă de BPOC (boala pulmonară obstructivă cronică – n.red) şi că face parte din categoria de risc maxim.

Articolul precedentProgramul Primăriei Sectorului 1: tableta pentru fiecare elev
Articolul următorIonel Arsene dovedește masacrarea pădurilor nemtene