Peste criza economică și criza sanitară PNL și USRPLUS au adus criza politică. PSD vede singura rezolvare în alegerile anticipate și vrea să aibă garanția că o moțiune de cenzură va duce la căderea Guvernului Cîțu și nu la renegocieri între PNL și USRPLUS. “Nu vor binele tarii, vor banii țării”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu,, la finalul reuniunii conducerii centrale. 
Parlamentarii PSD vor vota moțiunea USR+AUR dacă documentul va ajunge în dezbaterea plenului sau va introduce moțiunea de cenzură proprie, cu condiția celor 234 de semnături, număr necesar de voturi pentru căderea Guvernului Cîțu.
“Creatorii acestei crize ar dori ca PSD să decidă cine câștigă dintre USR și PNL. Eventual, tot PSD să stabilească și cine câștigă congresele de la USR și PNL. Prioritatea lor nu e rezolvarea crizei politice. Cu atât mai puțin problemele românilor. USRPLUS a anunțat deja că rămâne în Guvern”, a arătat liderul social democrat și a explicat că o moțiune trebuie negociata serios, ceea ce nu s-a întâmplat pana acum. USRPLUS și AUR nu au trimis nici măcar textul moțiunii la PSD, partid care are o moțiune gata semnată de 157 de parlamentari.
Marcel Ciolacu considera că USR știe doar să strice, iar președintele, Klaus Iohannis, “trebuie să recunoască public că opera sa, Coaliția pierzătorilor, este un eșec” și Florin Cîțu este deja demis.
PSD va participa la ședințele din Parlament, nu se va amesteca în disputele dintre PNL și USRPLUS, va asigura prezenta, dar cutumele parlamentare impun majorității asigurarea cvorumului de lucru.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentLudovic Orban, invitat la o ediție specială Legile Puterii cu Alexandra Păcuraru, Laurențiu Botin și Dorin Iacob
Articolul următorSondaj INSOMAR – 68% dintre români cred că moțiunea de cenzură va trece