Producătorii locali și companiile din România vor avea o șansă în plus să câștige licitațiile pentru contractele cu statul. Inițiată de  PSD și adoptată de Camera Deputaților, măsura introduce, după modelul german, criteriul proximitatii produsului, care tine cont de poluarea asociată livrării acestuia. Camera Deputaților este cameră decizională și schimbarea legislativă a fost anunțată într-o nota victorioasă de președintele PSD și președintele Camerei Deputaților. Marcel Ciolacu  își asumă drept prioritate susținerea antreprenoriatului ca răspuns la  șocurile prin care trece economia Europeană și la consecințele războiului din Ucraina. Economia României trebuie să meargă, chiar mai bine decât oricând! Obiectivul de bază al PSD este susținerea producătorilor și a companiilor din România.
În paralel,  președintele PSD a anunțat că a cerut ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, să vină cu propuneri pentru a creste capacitatea de producție agricolă si anunță facilități pentru industria alimentară. Liderul social democrat consideră că România trebuie sa treacă urgent de la importul de materii prime la produse procesate, ceea ce ar asigura și un control mai eficient al prețurilor  la produsele de bază pe piața internă. Este de menționat aici, că premierul, Nicolae Ciucă, a anunțat legea privind plafonarea pentru 1 an a preturilor la energie, ceea ce oferă o minima predictibilitate economică și o susținere esențială nu doar pentru populație, dar și pentru agenții economici. Anterior, propunerea plafonarii prețului energiei, pentru o perioada care să includă și iarna viitoare, a venit de la presedintele PSD. Este un interval în care investițiile în unități productive  ar trebui să asigure independenta energetică a României. Este de remarcat că politicile antreprenoriale ale social democraților sunt însușite aproape integral de premierul, Nicolae Ciucă, în vreme ce liderul liberal cauta nod în papură actualei guvernări Florin Cîțu iese aproape săptămânal și vorbește de demisii și schimbări de miniștri,  dintr-o perspectiva economică rămasă înțepenită în vremurile când deciziile de la Palatul Victoria erau aprobate de el.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMarcel Ciolacu, despre CRIZA alimentară: ”Este posibil să se limiteze exporturile, dar România are capacitatea de a produce”
Articolul următorCorneliu Ștefan (PSD) anunță drum pe 4 benzi pentru dâmbovițeni peste 2 ani