PSD a deschis o lista de susținere publică a inițiativei legislative de plafonare a energiei și gazelor. Cei care susțin inițiativa legislativă a PSD sunt invitați să-și exprime susținerea pe știe-ul oficial al PSD, www.psd.ro. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, declară că o susținere cetățenească masivă este necesară pentru a înlătura refuzul premierului de a plafona prețurile la energie electrică și gaze, pe o perioada de 6 luni, astfel încât românii să fie protejați pe perioada iernii și să aibă un trai decent în condițiile unei avalanșe de scumpiri.
Prin inițiativa PSD se propune plafonarea prețului la valoarea medie din lunile martie – septembrie 2021 pentru consumatorii casnici și chiar acordarea unor compensații pentru majorările deja achitate de clienți. Se estimează ca plafonarea va aduce o reducere cu 46% a majorărilor la energia electrică și cu 23% la gaze. Se estimează ca în absenta acestei masuri protecționiste, o familie de salariați ar plăti cu aorimativ 1200 de euro mai mult pe an.
Semnăturile strânse de PSD sunt menite să-i convingă pe parlamentarii Puterii, printr – o susținere masivă, să ia alta decizie decât cea recomandata de premierul, Florin Cîțu.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentAstăzi, ora 21:00 – Ediție explozivă Legile Puterii: Marcel Ciolacu – ce șanse sunt să dărâme Guvernul prin moțiune de cenzură
Articolul următorPSD ironizează și sancționează “lașitatea” USRPLUS la motiune