PSD nu este de acord cu propunerea legislativă a lui Virgil Popescu de închidere a minelor, printr-un ONG privind decarbonizarea, invocând situația din alte țări în care se redeschid abatajele.

„PSD nu susține proiectul de ordonanță de urgență privind decarbonizarea, inițiat de ministrul Energiei, Virgil Popescu, care propune închiderea unor capacități de producție pe cărbune până la finalul anului, asta în timp ce restul țărilor europene redeschid centrale pe cărbune pentru a face față crizei energetice. Nu putem accepta ca sute de megawați să dispară peste noapte fără să punem în loc noi capacități de producție. Asta înseamnă să ne trezim rapid în situația de a nu mai avea energia necesară pentru consumul economiei și al populației, fapt care va provoca o criză economică și socială majoră”, se arată în comunicatul PSD.

Complexul Energetic Oltenia livrează agent termic pentru mai multe localități. Craiova, de exemplu, nu are altă alernativă pentru iarnă, spun sursele din domeniul energiei.

Articolul precedentMoldova, următoarea stație europeană, președintele PSD, pe baricadele europene
Articolul următorDeutche Welle: parlamentarii sunt retrograzi