PSD rămâne consecvent, cel puțin în situația reglementării pieței energiei. Liderii săi susțin în continuare că liberalizarea, făcută de liberali, în trecut, a dus la dezastrul facturilor de azi.

Surse din partid susțin că PSD vrea ca reglementarea să mențină pragurile de plafonare din prezent. Mai exact, pentru consumatorii casnici care se încadrează în plafonul de 255 Kwh prețul să fie de 0.68 lei iar cei care depășesc plafonul, prețul să fie de 1 leu/Kwh.

În ceea ce privește marii consumatori prețul la electricitate să fie de 1.3 lei, susțin surse oficiale din PSD. De precizat este că cifrele și tarifele menționate mai sus sunt propuse de PSD și analizate de partenerii din Coaliție, PNL și UDMR. Liberalii nu par a se împotrivi.

Potrivit surselor citate, textul actului normativ ar trebui să fie gata până la 1 noiembrie iar noile prevederi să se aplice de la 1 ianuarie 2023.

PSD a cerut în repetate rânduri reglementarea pieței la energie deși la nivel european s-a renunțat de câțiva ani buni la prețurile fixe. Social-democrații au criticat constant modul în care s-a realizat acest proces.

În urma promovării OUG 114 de către guvernul lui Liviu Dragnea, peste o sută de mii de români au fost scoși în stradă la proteste de către statul paralel.

Mai mulți din interiorul partidului susțin că măsurile nu sunt împotriva traderilor, dar profitul nu poate urca la cer.  

Articolul precedentCare parlamentar din PSD a votat pentru demiterea lui Bode?
Articolul următorCu cât se va mări salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2023?