Testarea redusă a populaţiei, blocajul platformei IMM Invest, demiterea injustă a profesorului Adrian Streinu-Cercel, neplata la termen a ajutorului de şomaj, lipsa unui plan de salvare economică, toate neîmplinirii guvernului au ajuns să fie aspru comentate astăzi de  purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romașcanu, la sediul partidului.

Romaşcanu a anunţat că de acum vor monitoriza toate isprăvile guvernului, în condiţiile în care PNL a tăiat orice linie de comunicare cu celelalte partide.

Lucian Romașcanu a menționat că de acum încolo PSD va prezenta periodic „ce e greşit în ce face guvernul şi ce face PSD în Parlament din postura de partid de opoziţie”.

Acuzele PSD, formulate de Lucian Romașcanu:

  • `Încep prin a face câteva declaraţii despre ce a făcut greşit PNL în ultima perioadă. Cel mai mare eşec al PNL şi al guvernării Orban se leagă de cea mai aşteptată măsură din partea întreprinderilor mici şi mijlocii şi anume garantarea împrumuturilor prin acel fond de garantare obţinut guvern, lucru care trebuia să se întâmple printr-o platformă informatică numită IMM Invest. Din păcate, incompetenţa celor de la guvernare a făcut ca această platformă să funcţioneze aproximativ un minut sau două, după care s-a blocat şi nici până acum această platformă nu funcţionează. Este o promisiune pe care Partidul Naţional Liberal a făcut-o de acum 30 de zile, au promis că vor veni în sprijinul întreprinderilor mici şi mijlocii cu această măsură şi iată că sunt 30 de zile şi peste, iar întreprinderile mici şi mijlocii nu pot să se înscrie pe această platformă, dintr-un motiv foarte simplu: incompetenţa
  • A doua mare problemă pe care a avut-o Partidul Naţional Liberal în ultima perioadă este plata ajutorului de şomaj, plata aşa numitului şomaj tehnic. Este o cerinţă pe care mediul de afaceri a adus-o în spaţiul public de mai mult de 40 de zile. Ea a fost promisă încă de la început de către ministrul Muncii, s-au dat termene foarte strânse şi nici până în ziua de astăzi cele peste 600 mii de cereri nu au fost onorate în totalitate. Este un lucru foarte grav pentru că pe de o parte pun în faţa unui efort financiar deosebit pe antreprenori, iar cei care nu sunt în stare să susţină acest efort se vor vedea nevoiţi pentru a-şi salva afacerea să concedieze oameni
  • Legat de relansarea economiei aflăm doar promisiuni. Cel mai rău lucru pe care ministrul Cîţu l-a făcut în declaraţiile lui este să promită un plan de relansare economică abia după terminarea stării de urgenţă. Companiile, oamenii trebuie să ştie de acum care sunt planurile guvernului, iar o strategie economică trebuie să apară în spaţiul public neîntârziat. România este singura ţară sau ultima ţară care nu a venit cu un plan de relansare economică.Toate ţările europene deja au pus la dispoziţia companiilor, la dispoziţia mediului economic măsuri pentru protejarea afacerilor şi pentru relansarea economică după relaxarea măsurilor de izolare socială.
Articolul precedentCozmin Gușă, noi dezvăluiri despre Statul Paralel
Articolul următorPSD aruncă PNL în ridicol, publicând un film cu Klaus Iohannis și Ludovic Orban