Parlament dintre cele două delegații nu s-au discutat prea multe nume de miniștri. Dar totuși, o serie de surse susțin că un nume a fost rostit de către social democrați, pentru a prelua ministerul de finanțe, la care liberalii nu renunță nici morți. Conducerea PSD ar dori să preia construcția bugetară a noului an, cel în care există un vârf de rambursări de credite și plăți ale dobânzilor de peste 4 miliarde de euro. Deficitul prognozat ar trebui redus la maxim 5%, conform cerințelor Comisiei Europene.

Leonardo Badea este viceguvernator BNR din octombrie 2019, iar anterior a fost președintele Autorității de Supraveghere Financiară (2017-2019). În legislatura 2012-2016, Leonardo Badea a fost senator PSD, iar în 2016 a fost ales deputat tot din partea PSD.

Anul trecut, în august, Marcel Ciolacu a declarat înaintea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului Orban că, dacă moțiunea trece, Leonardo Badea este una dintre variantele luate în calcul de PSD ca propunere de premier. În cele din urmă, moțiunea de cenzură a picat la vot.

Leonardo Badea vine din Târgoviște, fief PSD. El predă la Universitatea Valahia din Târgoviște și are un doctorat la ASE în științe economice.

El are multiple diplome în domeniul securității naționale, potrivit propriului blog– Colegiul National de Aparare, Colegiul Naţional de Informaţii și Colegiul Naţional de Afaceri Interne, potrivit G4media.ro.

 

Articolul precedentKelemen Hunor: nu vrem să mai căutăm premier la “mica publicitate”
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Analist politic: „Iohannis a ieșit încă o dată ca să nu spună nimic. Nu am aflat nimic nou de la președinte”