Creșterile mari de prețuri, mai ales la energie, impune adoptarea legii consumatorului vulnerabil, consideră PSD printr-un comunicat. Această lege să fie pusă pe noua ordine de zi a sesiunii extraordinare a Camerei Deputaţilor, care urmează să fie convocată.

“Oficial! Primele şase luni ale acestui an au adus cea mai mare creştere de preţuri din ultimii 13 ani! PSD somează guvernul Cîţu şi pe liderii coaliţiei de guvernare să coboare în lumea reală! Şi să dea dovadă de măcar o fărâmă de umanitate şi să ia decizii de urgenţă prin care să-i ajute pe cei care nu mai pot/nu vor mai putea să facă faţă scumpirilor. Este imperios necesară adoptarea legii consumatorului vulnerabil şi PSD insistă ca acest proiect să fie înscris pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Camerei Deputaţilor care urmează să fie convocată”, se arată într-un mesaj al PSD publicat luni pe Facebook.

PSD mai amintește românilor că a avertizat puterea că liberalizarea pieţei energiei, fără pregătirile necesare, “naşte monştri”.

PSD mai explică faptul că scumpirea energiei duce la creșterea în lanț a prețurilor produselor necesare de zi cu zi.

 

 

Articolul precedentSenatorul Stan cere măsuri urgente de protecție pentru românii care nu fac față scumpirilor
Articolul următorRealitatea din PSD, invitat AURELIAN BĂDULESCU