Partidul Social Democrat a trimis forurilor europene și mai multor ambasade ale statelor member UE o scrisoare prin care le întreabă dacă se mai respectă statul de drept în situația în care președintele nominalizează un premier care nu aparține partidului care a câștigat alegerile parlamentare.

Deputatul PSD Alfred Simonis a precizat la una dintre televiziuni că PSD le-a solicitat ambasadelor ca până luni să dea un răspuns

Senatorul Daniel Zamfir a făcut o serie de clarificări: “nu le-am cerut acestora să-l influențeze pe președintele României, ci doar să ne răspundă la prevederile legate de statul de drept.”

Marcel Ciolacu, liderul PSD, susține că asistăm la o confiscare a voturilor românilor. “Domnul Iohannis interpretează Constituția cum vrea dânsul”.

Ieri seara consultările s-au prelungit. Liderii UDMR și USR-PLUS nu ar fi de acord cu nominalizarea lui Nicolae Ciucă, pentru funcția de premier.

Negocierile continuă. Ce s-a stabilit clar între partide e ca PNL să aibă 10 ministere, USR-PLUS 5, iar UDMR-3. Toate partidele vor avea un vicepremier.

Articolul precedentMiron Mitrea vede sabotarea lui Ludovic Orban în unele organizații PNL
Articolul următorDe ce a pierdut PSD Vrancea?