Coaliția de guvernare a trecut prin prima undă seismică. Moțiunea simpla “Ministrul Ghinea de la zero la abis” a întrunit majoritatea voturilor din plenul Camerei Deputaților. 139 de voturi favorabile moțiunii au venit ca un avertisment dur pentru ministrul Cristian Ghinea, autorul Planului Național de Redresare și Reziliență. Un proiect de relansare a României care adună critici aproape unanime în societatea românească și care a fost întors pentru refacere de către Comisia Europeană. Doar 126 de voturi împotrivă., iar printre cei favorabili sancțiunii au fost la vedere 2 parlamentari liberali..
Însumarea voturilor online a răsturnat balanta puterii: 143 la 171 de voturi pentru moțiune. PSD contestă procedura și susține ca manevra Puterii este de natura penală. Este vorba de fraudă, asemănătoare celei girate de Roberta Anastase, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, cu ajutorul căreia guvernarea PDL a tăiat pensiile românilor.
“Dacă la guvernare ar fi fost PSD, acum procurorii ar fi descins deja la Parlament!”, a scris președintele PSD, Marcel Ciolacu, pe pagina personală de socializare. Ne-am întors în urma cu 11 ani, este poziția exprimata de PSD care dă asigurări că “nu vom tolera ca această gașcă de hoți, care vrea să-și bage în buzunar 2 miliarde de euro pe consultanța din PNRR, să fraudeze votul legal dat astăzi în sala de ședință!”

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentRealitatea din PSD, invitat FLORIN MANOLE
Articolul următorPSD va sesiza Comisia Europeană dacă Puterea va schimba Avocatul Poporului